tiistai 3. lokakuuta 2017

Viikonlopun ja -alun sekalaiset..



Aloituskuvaksi jotain hiukan kerosiinikuljetusta kauniimpaa.. 😃


Perjantaiaamuna tuli kerosiinimies. Nyt on 500 litraa, joita koitan venyttÀÀ mahdollisimman pitkÀlle.

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

LÀmmitys pÀÀlle..


Perjantaimurkinaksi riitti edellispĂ€ivĂ€n kokkauksia.. Toisessa kuvassa hilpeĂ€n muotoinen pilvi 😂


Aurinko yritti sokaista.. KuolemansĂ€de đŸ‘Ÿ


Little Mami rentoutui lauantaina kissatarhan kattoverkkoriippumatossa..



Cuddles tarhaili myös - kuva verkon lÀpi..


Lauantain herneet..


MinttuteetÀ (En jaksanut viikonloppuna mennÀ kauppaan, ja maito oli melkein loppu, joten join minttuteetÀ, kun sen kanssa ei tarvitse maitoa.. Ja tulee jotain kÀyttöÀ mintullekin!)


Lauantaina kokkasin taas variaation siitĂ€ tĂ€mĂ€nhetkisestĂ€ suosikkiruuastani 😃

đŸ’„ Aloitin oliiviöljyllĂ€, kirsikkatomaateilla, tuoreella basilikalla, ruohosipulilla, pippurisekoituksella, valkosipulijauheella, ja chili-jauheella..

đŸ’„ Sitten sekoitin em. juttujen kanssa kerroksen myskikurpitsaa..


đŸ’„ Sitten kerros perunoita, jotka paloittelin tĂ€llĂ€ kertaa tikuiksi.. (TĂ€ssĂ€ kohtaa periaatteessa pitĂ€isi lisĂ€tĂ€ se 1-2 dl vettĂ€, mutta itse unohdin, kun kissat vaativat huomiota - lisĂ€sin sen veden sitten kabanossivaiheessa, ja sekin toimi kyllĂ€..) >>> Sitten ekat 25 minuuttia 180C-asteisessa kiertoilmauunissa, rei'itetyllĂ€ foliolla peitettynĂ€..

đŸ’„ Ja sitten vuoka pois uunista, poistetaan se folio, viskotaan pinnalle muutama kabanossitikku paloiteltuna..


đŸ’„ Ja peitetÀÀn koko komeus miedoilla valkoisilla cheddar-siivuilla, ja laitetaan vuoka takaisin sinne uuniin, jossa toiset 25 minuuttia, nyt ilman foliota..

đŸ’„ Valmista on.


Edelleen aivan mielettömÀn hyvÀÀ..

Toisessa kuvassa lauantain herneet, osa 2..







Cara sohvanokosilla


Sunnuntain herneet.. LeipĂ€ oli loppu, enkĂ€ siis jaksanut mennĂ€ kauppaan, saati leipoa, joten popsin Ryvitaa aamupalaksi / lounaaksi. YritĂ€n muistaa aina pitÀÀ nĂ€kkĂ€riĂ€ varalla, juuri tĂ€llaisia tilanteita varten 😃



Sunnuntainakin Cuddles halusi ulos.. (Ei kovin hyvin nÀy tuosta kuvasta..)


Cara ulkoili valjaissa..



Caran kanssa jÀi hiukan lyhyeksi, kun aidan takaa kuului pelottava ÀÀni (taisi olla vuokraisÀntÀ lapioimassa koiranpaskoja pihalta..), ja Cara ryntÀsi hÀdissÀÀn takaisin ovelle.. Awww..


Cuddles harjoitti kiipeilyÀ - alla yksityiskohta kuvasta..


Haluaisi pois tuolta tarhasta ja seikkailemaan vapaasti, mutta en voi riskeerata, kun koirat ovat usein vapaana tuolla niityllÀ, eikÀ tiekÀÀn ole kovin kaukana.. Ulkokissojen kanssa tulisi myös tappelu, kun kyseessÀ on heidÀn reviirinsÀ.




Cuddles on nyt ulkoillut jopa tuntitolkulla - kÀyn katsomassa, mutta ei halua tulla sisÀlle.. Sitten kun sateen tai pimeyden takia puolipakolla kannan sisÀlle, niin moukuu ovella ja vaatii takaisin ulos.. Ja kun ei pÀÀse, niin tuijottaa minua vihaisena ja on muutenkin hankala..



Cuddlesin kynsienteroituspaikka..


TörmÀsin tuttuun Oletan, ettÀ tuo on se samainen "kuparikattila", jonka pelastin joitakin pÀiviÀ sitten.. (Puhelimella on tosi hankala ottaa macro-kuvia, jos taustalla on ollenkaan mitÀÀn muuta kuin ihan tasaista paperia tms.. Ei tarkenna muuten kunnolla..)


"Mene pois! En tule sisÀlle.."


Cara nokosilla.. Toisessa kuvassa parhaillaan lukemani kirja - imaisi heti mukaansa, mutta kun enimmÀkseen luen ennen nukkumaanmenoa, niin lukutahti on taas hidas.. Tuppaan nukahtamaan viimeistÀÀn muutaman sivun jÀlkeen, vaikka olisi miten kiinnostava kirja.


Leikkasin lasiin kukkia, jotka olivat vaarassa joutua tuulen riepoteltaviksi.. En asetellut noita ollenkaan, lykkÀsin vaan suoraan lasiin..


Sunnuntai oli pizza-pÀivÀ.. LIDLin neljÀn juuston pizza, johon viskasin hiukan kabanossipaloja ja tuoretta basilikaa pÀÀlle..

Toisessa kuvassa Cuddles tuijottaa vihaisena, kun en vienyt takaisin ulos..


Aikansa mourusi ovella, ja Cara yritti mennÀ leikkimÀÀn, mutta Cuddles ei ollut sopivalla tuulella..

Antoi sitten periksi, ja nokosteli laatikon "katolla"..


Cara nukkui omalla sohvallaan..


Myöhemmin, Cuddles tuli istumaan taakseni sohvan selkĂ€nojalle.. Otin ikkunaheijastuksesta kuvan, kun mietin jos hĂ€n juoni jotain pÀÀni menoksi..... 😂


Sitten ryntÀsi syliini, esitellen ensin vasenta puoltaan, sitten oikeaa puoltaan, muttei sitten jÀÀnytkÀÀn siihen, vaan palasi keittiöön ja omaan nurkkaansa työtasolla..


Jos harjaisin hiukset joka pĂ€ivĂ€, olisin varmaan pian kalju.. En nyt kuitenkaan vielĂ€ ole 😃


Maanantaiaamuna menin kauppaan, ja piti ottaa kuvia laatupysÀköinnistÀ.. Siis paku oli ottanut kaksi paikkaa, pysÀköiden siihen keskelle.. Hyvin tyypillistÀ tÀÀllÀ! Ei ole kovin harvinaista nÀhdÀ yhden auton ottavan KOLME paikkaa..


Toinenkin paku oli hiukan sinne pÀin.. (Huom: kuvassa oma - sininen - autoni saattaa nÀyttÀÀ huonosti pysÀköidyltÀ, mutta olin kyllÀ ihan omassa ruudussani, joskin olin jÀttÀnyt omalle puolelleni hiukan enemmÀn tilaa, kun viereisessÀ ruudussa oleva auto oli melkein viivalla.) Tosin, tuosta nyt ei voi olla varma, oliko joku muu ensin pysÀköinyt pÀin (|)a - sitÀkin nimittÀin sattuu tuolla aika usein.. On vaan pakko pysÀköidÀ huonosti, kun mahd. ainoa vapaa paikka on jonkun pysÀköintikyvyttömÀn vierellÀ, ja sitten kun palaa itse kaupasta, niin se tumpelo on hÀipynyt, ja jÀttÀnyt syyllisyyden surkeasta pysÀköinnistÀ seuraavalle, jne.. Sellainen vituttaa aivan erityisesti!


Tuo Mrs H.S. Ball's Hot Chutney oli ollut varmaan jo parin vuoden ajan listalla jutuista, joita halusin joskus maistaa, ja nyt tuli sitten ostettua sellainen pullo, kun ajattelin vaihteeksi pitÀÀ voikkopÀivÀn.

Tein sitten patonkivoikkoja, cheddarilla ja em. chutney'lla, ja se olikin todella maineensa veroista.


Peitin kompostipaikat multakerroksella..


Cuddles tarhaili taas, ja laitoin kissatarhan talonpuoleiseen seinÀÀn toisen kerroksen verkkoa, kun koitan kasvattaa siihen seinÀllisen tuota murattia (tai mikÀ lie kasvi..), ja se saattaisi ajan mittaan repiÀ yksikerroksisen verkon..

Lintu tarkkaili puuhiani..


Cuddles joutui taas sisÀlle, kun tuli sadekuuro.. Ei ollut ollenkaan iloinen, vaan hyppi pitkin olohuonetta, vaatien paluuta tarhaan.. (Telkkarissa Las Vegasin joukkoammuntauutisia..)

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Carasta on aika mahdotonta saada action-videota, kun hÀn lopettaa touhut aina heti kun kamera kÀy! Tuossakin oli raivokas sukkamurha menossa, kunnes aloin videoida..


TÀssÀ nuo aloituskuvan tiput, kyttÀÀmÀssÀ kissanruuan jÀmiÀ..



Pation minimaailmat..




Auringonlaskua..





Cuddles sai ulkoilla uudelleen, kun sade lakkasi.. Cara katseli vaan laatikolta, eikÀ halunnut maanantaina ulos, vaikka olisin vienyt..


Cuddles vonkui lopulta monta tuntia, pÀÀstÀkseen taas ulos, mutta ei nyt onnistunut..

Nyt tÀtÀ naputellessa, ovat molemmat unten mailla, ja sinne menen itsekin, kun huomenna menen taas Bray'hin - Trimin kautta.

Ei kommentteja:

LÀhetÀ kommentti

Kommentti nÀkyy blogissa vasta, kun se on hyvÀksytty. Tarkoituksena on vÀlttÀÀ spam-kommenttien pÀÀtyminen blogiin.