keskiviikko 18. lokakuuta 2017

Ophelia-myrsky


Sunnuntai-iltana oli joillakin TV-kanavilla tuollainen säävaroituspalkki - Ophelian lähestyessä, punainen varoitus laajeni koskemaan koko maata, kaikki koulut olisivat maanantaina kiinni, ja ihmisiä kehotettiin pysymään kotona, jos mahdollista.

Itse olin tehnyt ruokaostokset sunnuntaina, eli ei ollut tarvetta mennä myrskypäivänä minnekään.


Kävin suihkussa ja pesin hiukset, ihan siltä varalta, jos tulisi pidempi sähkökatko (kuten sitten tulikin..). Pyyhkeessä ei ollut lenksua sopivalla kohtaa, joten askartelin sellaisen nippusiteestä 😃


Seurasin tuulikartalta lähestyvää myrskyä.. (Klo 04:06:04 tilanne)


Kys. saitilla kun klikkaa tiettyä kohtaa, saitti kertoo sen kohdan tuulennopeuden.. Ophelia vaikutti aika hurjalta.. 😲 (Klo 05:26:32 tilanne - tässä vaiheessa, mm. Corkissa alkoi olla jo melkoinen myräkkä..)


Klo 12:06:46 tilanne - County Meathissa oli vielä ns. ihan tavallinen sää. Jokseenkin tuulista.


Puoliltapäivin oli aurinkoista..


Sininen taivas, satunnaisia poutapilviä..


Ophelia puhutti Twitterissa, ja monet naureskelivat, että ei olisi kannattanut sulkea kouluja maanantaiksi, kun oikeinkirjoitus kärsi heti - kuvakaappauksessa trendinä oli "Opheila", ja nimestä oli paljon muitakin versioita.. 😂


Yhden maissa, taivas muuttui pilvisemmäksi, mutta tuuli oli vielä ihan tavallinen, hiukan puuskittainen syystuuli..


Puolisen tuntia myöhemmin, tuuli voimistui hetkessä, ja Ophelia oli saapunut Meathiinkin.

Se ei ollut missään vaiheessa mitenkään pelottavalla tasolla Drumree'ssa (että olisi esim. hermostuttanut, josko lentää katto pään päältä, tms.), ja naapuritalon "puupensasaita" suojasi omaa patiotani ja kissatarhaa pahimmilta tuulilta, mikä oli varsin onnekas juttu

Esim. Fiarshúileach (siis se "uusi" ulkokissa) nukkui koko myrskyn ajan kissakopissa, turvallisesti suojassa myrskyltä. En tiedä missä muut ulkokissat olivat, ja olen myrskyn jälkeen nähnyt vain Hansomin, mutta kaikki ulkoruuat on syöty, eli oletan kaikkien olevan OK - toivottavasti..


Yllä videokoosteeni, jossa mukana sekä neliskanttiset Instagram-videot että parempitasoiset videot ns. oikeasta kamerasta..

Koska sähkö meni poikki melko varhaisessa vaiheessa (ja palautui vasta tiistai-iltana), jouduin käyttämään laitteita säästellen, kun en tiennyt koska saisin niitä taas ladattua.

Harmitti myös, kun en voinut olla laptopilla netissä - olisin halunnut seurata tuulikartalta myrskyn etenemistä, kun se oli todella mielenkiintoista, mutta se nyt vaan ei onnistunut..


Cuddles oli hermostunut, kun olisi periaatteessa halunnut ulos, mutta samalla ihmetteli kovaäänistä tuulta.. Pyöri tuossa laatikon päällä ja nuoleskeli itseään..


Vasta n. neljän aikaan alkoi sataa, mutta sekin oli melko kevyttä.. En osaa sanoa, satoiko pimeään aikaan ollenkaan, kun koko alueelta oli sähköt poikki, eli sitten oli todella pilkkopimeää, mutta luulen että myrsky oli meidän osaltamme enimmäkseen puuskittaista tuulta.


Pimeä tuli normaalia aikaisemmin, ja lopetinkin sitten myrskyseurannan kameroilla, kun piti keskittyä laittamaan tuikkuja purkkeihin, ja varmistamaan jonkinlaista valaistusta illemmaksi..


Kylppärivalaistuksena tuikku hillopurkissa..


Olohuoneessa olikin jo joitakin tuikkuja valmiina..


Keittiössä tuikku maustekurkkupurkissa, jonka etiketin jämä voimisti valoa 😃


Joskus kuuden jälkeen tein pari voikkoa - täytteenä sunnuntaina paistettua lammasburgeria viipaleina, ja chutney.. Join maitoa, kun en halunnut kaiken maidon pilaantuvan ja menevän hukkaan..


Luin retkivalaisimen avulla - tuo kuvan lamppu oli parempi, mutta sitä piti veivata tauotta, joten vaihdoin sellaiseen jonka patteri toimi..


N. tunti voikkojeni jälkeen, oveen koputettiin - vuokraemäntä oli lähettänyt miehensä tuomaan mulle kuuman aterian Heillä on puuhella, joten voivat lämmittää ja kokata ilman sähköäkin.

Mulla ei varsinaisesti ollut nälkä, mutta kuuma kanapasta oli mukava yllätys, joten söin niin paljon kuin jaksoin, ja loput sitten seuraavana päivänä kylmänä.

Tuon ylempää löytyvän videon lopulla on pimeä osuus, kun yritin tallentaa öisiä myrskyn ääniä.

Ophelia oli Meathissa pahimmillaan joskus puolen yön jälkeen. Heräsin pariin otteeseen kovaäänisiin tuulenpuuskiin, mutta kameran mikrofoni ei tallentanut niitä kovin hyvin.


Tiistaiaamuna oli sitten tilanne ohi ja aurinkoinen aamu. Oli vaan aika kylmää - talossakin vain alle 14 astetta, kun lämmitys ei toimi ilman sähköä..

Naputtelen erikseen tiistaista.

4 kommenttia:

 1. Löysitkö jo loputkin ulkokissat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tänään Bray'ssa, eli katsotaan sitten yöllä, kun menen kotiin ja laitan iltaruuat patiolle.

   Hansom on ulkokissoista vanhin ja heikoin, joten oletan (ja toivon!) muidenkin olevan kunnossa, jos Hansom selvisi ♥

   Poista
 2. Eihän tuo kummonen myrsky ollunna ja pääsit jo joulu viilinkilöihinnii kynttelien kajossa :). Nuo viteot on kyllä kivoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä yksi video tulossa, just alan naputella eilisestä =)

   Poista

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.