sunnuntai 29. lokakuuta 2017

The Doobie Brothers & Steely Dan - konsertti Dublinissa ♥


Laitan tuohon alkuun konserttikuvan, ettei Facebook nappaa ateriakuvaa linkin kuvitukseksi, heh..


Menin lauantaina Bray'hin, missä syötiin perinneruokaa, ennenkuin lähdettiin konserttireissulle Dubliniin (D:n autolla)..

Pysäköinti oli aivan ahterista. Olin vilkaissut netistä, että 3Arenan omalle parkkikselle voisi mennä vain, jos olisi ennakkovarannut parkkipaikan, ja maksanut siitä 13 euroa! Siinä naapurikorttelissa on kuitenkin parkkis, johon iltapysäköinti maksaisi "vain" 12 euroa, eikä saitilla sanottu, että pitäisi ennakkovarata. Suuntasimme siis sinne.

No.. Ensinnäkin, tietyömaan takia, kys. parkkikselle joutui ajamaan pitkää kiertoreittiä, ja sitten ovella ilmoitettiin että sekin oli vain ennakkovarauksen tehneille. Perkele.

Lopulta pysäköitiin laittomasti jalkakäytävälle, konserttipaikan lähelle, ja toivottiin ettei autoa poistettaisi konsertin aikana paikalta.. Vanhan tavisauton etuna myös se, että sen uskalsi jättää kys. alueelle, missä tuoreemmasta autosta lähtisi heti osia 😂


Olin viimeksi ollut konsertissa vuonna 1997.. Toki ilmaisia keikkoja on ollut siellä sun täällä, mutta siinä ne.. Tämä oli nyt sitten kiva jälkisynttärilahja - The Doobie Brothers ja Steely Dan, Dublinin 3Arenalla 😃


Paikka oli aivan täynnä, ja ovat lisänneet Dubliniin toisen keikkapäivän maanantaiksi - käyvät vaan tänään soittamassa keikan Lontoossa, ja sitten takaisin tänne!

(Olin tuolla siis D:n, veljensä J:n, ja J:n keskimmäisen tyttären kanssa.)

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Kun miettii, että The Doobie Brothers on ollut olemassa jo muutamia vuosikymmeniä, niin heillä oli aivan uskomattoman hyväkuntoiset lauluäänet! Luulisi kiertueiden ja muun muusikkoelämän jättävän jälkensä ääneen, mutta ei.. Oli vahvat ja upeat äänet!

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Vaikka keikka oli muuten upea, muutaman kerran ääni meni katkolle, niin että jonkin aikaa vain bändi kuuli itsensä.. Yllä video muistaakseni ekalta kerralta kun se tapahtui - yleisö alkoi spontaanisti laulaa bändille Molly Malonea, mitä Patrick Simmons oli hiukan aiemmin tapaillut, muttei muistanut sanoja kovin pitkälle 😃

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Without Love on yksi ehdottomia autoradiosuosikkejani Kuuntelen yleensä (irlantilaista) Radio Novaa..

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Heidän viimeinen biisinsä (=toinen encore) oli Listen To The Music, ja valitettavasti siitä tuli hiukan antikliimaksi, kun soundi katosi taas kerran, mutta yleisö jatkoi kertosäkeen laulamista Se oli aika upeaa..


Sitten, Steely Dan.. 😃


En olisi ikinä kuvitellut, että kokisin joskus Steely Danin livenä, mutta oli hieno juttu.. Löysin itse asiassa heidän musiikkinsa aika myöhään, vasta kymmenisen vuotta sitten, D:n kautta.. Hänellä oli vanhoja Steely Dan -kasetteja (!!!), joita kuuntelimme maisema-ajeluilla, kunnes joku sisäsiittoinen kusipää nyysi ne D:n autosta..

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Varoitus: Jos on herkät hampaat, ei kannata katsoa tuota yllä olevaa videota.. Se oli Steely Dan -keikan alkupuolelta, ja mukana on vihlovia ääniä, kun heillä ei ollut setin vaihdon jälkeen soundcheck'ia.


Ajoittain tuli Twin Peaks -fiilikset, tuon verhonkin takia..

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Dirty Work

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Jokainen irlantilainen tuntee Reelin' In The Years -biisin.. 😃 Se oli (muistaakseni samannimisen) RTÉ-ohjelman tunnarina monta vuotta..

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Rumpusoolo oli liikaa puhelimelleni.. Kuulosti todella hyvältä paikan päällä, mutta ihan puuroa tuossa videolla.. 😭 Mutta katsokaa yleisön reaktiota!

Pääsisipä maanantaina uudelleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.