keskiviikko 11. lokakuuta 2017

Hill of Tara tuulisena päivänä


Hill of Tara on tunnettu historiallinen paikka County Meathissa, ja linnuntietä alle 10km nykykodistani, joten ajattelin vihdoin käydä katsomassa, kun olen nyt tässä ihan naapurissa asunut jo muutaman vuoden ajan.. (Wikipediassa lisää paikasta, englanniksi, jos historia kiinnostaa.)


Tuossa ote Google-kartalta.. Seuraavalla kerralla voisi valita tuon toisen reitin..


Yritettiin joskus vuosi/pari sitten käydä tuolla, muistaakseni paluumatkalla Dundalkista ja Newgrangesta, mutta silloin oli tosiaan niin paljon porukkaa, että kaikki lähiteiden reunatkin oli pysäköity täyteen, joten ei sitten onnistunut sillä kertaa.

Nyt menin puoliltapäivin, mutta yllättäen siellä oli tälläkin kertaa aika paljon porukkaa! Löysin kuitenkin vapaan parkkipaikan, jopa ihan siitä portin läheltä.


Otin kuvia sekä puhelimella että kameralla, joten kaikki kuvat eivät ehkä ole ihan kronologisessa järjestyksessä, mutta melkein.. Kuvat saa klikkaamalla isommiksi.

Tuossa yllä portin pielessä oleva opaste. (Siellä on visitor centre, mutta se on avoinna vain toukokuun puolivälistä syyskuun puoliväliin, eli missasin sen nyt tältä vuodelta..)

Toisessa kuvassa katse polun alusta menosuuntaan..Yläoikealla ja alla katse taaksepäin, eli tuolta vihreästä pakusta hiukan oikealle, on se alueen portti..


Sää näyttää kuvissa pilvisemmältä kuin miltä se vaikutti paikan päällä. Vettä ei muistaakseni ripotellut ollenkaan, ja aurinkokin oli esillä suurimman osan aikaa, joskin tuuli oli tosi voimakas!
Tuossa vanhassa kirkossa on se (nyt talveksi suljettu) visitor centre..
Rakastan vanhoja hautoja.. Tuolla oli seassa kyllä ihan tällä vuosituhannellakin haudattuja ihmisiä, kun on sukuhautoja..


Tässä portti sinne varsinaiselle "alueelle".. Tässä vaiheessa kylmä tuuli todella iski luihin asti.. Minulla oli t-paita, fleece-takki, ja stormbreak-takki - molemmat takit avoinna.. Tuossa oli pakko laittaa vetskarit kiinni, kiertää kaulaliina tiukemmalle, ja laittaa huppu päähän, sekä sitoa sen narut tiukasti! Sen jälkeen oli ihan mukava olo. Olin tosi kiitollinen itselleni, että olin ottanut sen stormbreak-takin ylleni! Se oli ihan sen takia, jos sattuisi satamaan, mutta se suojasi tosi hyvin tuulelta, ja jos olisi ollut vain joku tavistakki, olisin varmasti kääntynyt jo tuosta portilta takaisin, kun se tuuli oli todella, todella kylmä ja voimakas..


Alue on valtavan kokoinen, ja se tilan tuntu oli ihanaa. Myös näkymät olivat todella upeat joka suuntaan! Sitä ei niin näe kuvista..


Siellä oli joku opastettu kierros menossa..

Tuossa oli kaksi puuta, fairy trees, joiden oksilla roikkui vaikka minkälaista kamaa.. Paperia, muovia, leluja, nauhoja, remmejä, USB-kaapeleita, hiuslenksuja, roskia, nenäliinoja, jne.. (Linkin takana paikan puista lisää, englanniksi..)Tuossa yläoikealla oleva kohta loisti melkein neonvihreänä. Paljon kirkkaampaa vihreää kuin kuvien perusteella luulisi!


Yllä 360 asteen video.. Meinasin poistaa videolta äänen, mutta tuuli oli todella voimakas, joten halusin kuitenkin pitää sen äänen mukana, luomassa realistisempaa tunnelmaa..Yllä hiukan puissa roikkuvaa rihkamaa..Saatoin tulla jutelleeksi puille.. 👽👻👀Sitten muutama panorama-kuva.. Nuo kannattaa ainakin klikata isommiksi!

Noiden kumpareiden ympärillä oli "kumparerenkaita".. Kuvista ei oikein saa käsitystä, mutta ne montut olivat melko syviä, eikä jalkinevalintani ollut paras mahdollinen.. Mulla oli kangastossut (jotka ihme kyllä pysyivät kuivina!!!), ja vaikka olin ottanut vaellusmonot mukaan, en kuitenkaan vaihtanut niitä jalkaani.. Seuraavalla kerralla vaihdan..

Tossujen pohjat eivät onneksi olleet superliukkaat, mutta hiukan vaikeuksia oli kiipeillä noiden monttujen reunoja ylös ja alas, kun nurmikko oli kosteaa, ja polkukohdat mutaisia..


 
Kukkulan huipulla.. 
 


Tuossa jo palaamassa takaisin.. Kiva koira tuli moikkaamaan


Havaitsin horisontissa mahd. tornin, ja kun zoomasin kameralla lähemmäs, niin olihan siellä joku torni ja rauniot.. Pitää tutkia kartalta, mikä paikka siellä on..Tuli mieleen Newgrange, ja hobitit..


 


Tuossa yllä näkyy se keskeinen alue.. Kuvan oikeassa ylänurkassa kirkko / visitor centre, ja oikeasta laidasta on juuri jäänyt kuvan ulkopuolelle parkkipaikat, kahvila, kauppa, ja taidepulju..

Kirkosta vasemmalle on se pieni nyppylä (jossa "hobittikolo").. Sitten, ihan keskellä kuvan yläreunaa ne fairy trees, joiden kohdalla käännyin kohti kuvassa ylempää kukkularengasmuodostelmaa.. Kiipesin sen laelle, ja sitten takaisin kirkolle ja parkkikselle..

Tuo oli ihan kunnon kävelyreitti, joskin vaellusmonoilla olisin varmaan mennyt kauemmaskin.. Mutta silti, se kattoi vain pienen osan aluetta!


Portilla oli vielä näitä info-tauluja, joista otin kuvat, että voin lukaista kotona..Tämän kohdalla odottelin kuvaustilaisuutta, kun yksi vanhempi setä (joka tiesi valtavasti alueen historiaa, mutta en tiedä oliko virallinen vai epävirallinen opas..) selitti jollekin naiselle alueen energialinjoista.. Oli ihan mielenkiintoista..
Otin tuon kuvan kahvilan ulkopuolelta, kun olin jo lähdössä sieltä.. Sinne mennessäni, ulkona istui joku mies räpläämässä puhelintaan, ja hänen edessään pöydällä istui kissa


Mulla oli eväsvoikot mukana (jotka tosin popsin vasta myöhemmin kotona), mutta kävin kahvilla (cappuccino €2.80) ja huoltotauolla siellä kahvilassa. Bonusta siisteistä vessoista!

Se on itse asiassa ihan kelvon oloinen lounaspaikka, jonne oli tasaista jonoakin. Kyseessä on kuitenkin ns. alue keskellä ei mitään, eli siellä on ympärillä vain maatiloja, eikä nyt ole edes mikään paras turistisesonki.

Ruoka tuoksui ihanalle, ja vitriinin kakut näyttivät myös herkullisilta, eli pitää mennä sinne joskus syömään, kun voitan ne euromiljoonat..


Samoissa tiloissa on myös kauppa, jonka ikkunoissa oli mm. ihania huovutettuja eläimiä..


Tosi kauniit kupit

Kolmelta lähdin kotia kohti - reissun viimeinen tunti meni siellä kahvilassa, kun postasin saman tien kaikki puhelimella otetut kuvat Instagramiin (ja samalla Facebookiin)..

Tuonne menen uudelleenkin, kun se on tosiaan niin lähellä, eikä maksa mitään 😃

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.