perjantai 6. lokakuuta 2017

Arkea taas (sis. kasvisruokaresepti)


Pari Snapchat-kuvaa heti alkuun.. (Virtuaalinen kurkkunaamio)


Ekassa gourmet-kuvassa maanantai-illan grillivoikot - mikroaaltouunissa on grillivaihtoehto, joka on aika hidas, ja jos oleskelisi siinä lähistöllä sen ollessa päällä, se aiheuttaisi silmille varmasti suurempia vaurioita kuin ilman suojalaseja seurattu auringonpimennys.. Mutta muuten hyvä!

Toisessa kuvassa tiistaimuonaa Bray'ssa, eli lampaankyljyksiä muussin ja keitetyn kaalin kera. Nom!


Pushy siellä oman makuuhuoneensa uudella parisängyllä, ja toisessa kuvassa olohuoneen nojatuolilla..


D oli maalannut osaan keittiötä kolmannen maalikerroksen, ja minä maalasin uuden kerroksen oven ympärille, mutta ei mitään ns. uutta, eli en ottanut kuvia..

Katsottiin kolme elokuvaa! (Kuvissa myöhäisillan Bombay Pantry -muonaa..) Ensin Leningrad Cowboys Meet Moses, eli se toinen L.C. -elokuva.. Meillä oli Galwayssa aikoinaan tapana katsoa Leningrad Cowboys Go America ainakin kerran päivässä, eli osataan varmaan edelleen se melkein ulkoa, mutta ei oltu nähty tuota toista elokuvaa aiemmin.. Se oli kyllä suoraan sanottuna aika paska, mutta oli siinä omat hetkensä - alla ehdottomasti paras kohta;


Seuraavaksi katsottiin Gerald's Game, jonka olin lukenut yli 20 vuotta sitten, eli en kovin terävästi muistanut enää, joskin muisti palautui siinä elokuvaversiota katsoessa. Se oli aika näytelmämäinen.

Ja lopuksi valittiin ihan lyhyen esittelytekstin perusteella Killing Gunther, josta kumpikaan ei ollut kuullut mitään, eikä tiedetty ketä siinä on mukana, tms. Esittelytekstin perusteella vaan arvottiin, että tuo saattaisi olla hauska, ja sitä se kieltämättä olikin! 😂

Luin sittemmin IMDB:sta kys. elokuvan arvosteluja, ja vaikutti siltä, että tuo elokuva kannattaa nimenomaan katsoa mahd. vähin ennakkotiedoin! Jos oltaisiin nähty trailereita tai muuten luettu aiheesta, siitä olisi tod.näk. seurannut ihan harhaanjohtavia odotuksia, ja elokuva olisi sitten ollut jonkin tason pettymys. Sen sijaan, kun ei tiedetty ennalta mitään, se oli todella viihdyttävä!


Siili kävi murkinalla - kolisteli taas kulhoaan, ja kun menin laittamaan kissanruokaa kulhoon, siili ei edes juossut pois, vaan odotti pokkana siinä kulhon vierellä, ja ryntäsi sitten syömään

Huono kuva, kun otin lasin läpi, ja keittiön valot ja lattia heijastuivat ikkunaan..


Keittiöviidakko keskiviikkona..


Juusto-chutney-voikkoja.. Toisessa kuvassa lojuttiin keskiviikkoiltana Caran kanssa sohvalla - olen alkanut sulkea nuo ovet yöksi, että saan nukkua rauhassa. Caralla kun on jossain vaiheessa tapana mennä "leikkimään" Cuddlesin kanssa, joka ei halua leikkiä, ja sitten herään sodankäyntiin.. Kun kissat ovat eri puolilla ovia, kaikki saavat nukkua rauhassa. (Erotan kissat myös silloin kun menen itse ulos, mihin tahansa kauppaa kauemmas.. Tosin silloin laitan narun kahvojen ympärille, niin että jää pieni rako, että voivat halutessaan keskustella..)


Snapchat-sydämiä.. Toisessa kuvassa torstain aamiainen, eli pelastin kuivahtaneen patonginjämän, juuston ja mikro-grillin avulla..


Päivän herne.. Vain yksi palko oli tarpeeksi pulska poimittavaksi. Tuo kasvoi sellaisesta taimiasteelle jääneestä herneestä, joka ei koskaan ylettynyt edes tukinaruihin asti!

Toisessa kuvassa päivän kokkaukset - resepti alla;


💥 Aloitin taas eksoottisesti, heh.. Eli sitä samaa: uuniastian pohjalle öljyä, tuoretta basilikaa, ruohosipulia, pippurisekoitusta, chili-jauhetta, valkosipulijauhetta..


💥 Sitten kerros selleriä - paloittelin kaksi vartta..


💥 Seuraavaksi, kerros lehtikaalia? (Curly kale - en ole varma mikä kaalilajike se on suomeksi.. Mutta siinä on siis tuollaiset röpelöiset lehdet..) Tässä vaiheessa hiukan sekoitin aineksia keskenään.


💥 Sitten kerros perunaa.. Pilkoin muutamia pikkuperunoita kuorineen..


💥 Ja lopuksi kerros punajuurta - pilkoin yhden ison (esikeitetyn) punajuuren.. Ripottelin pinnalle vielä hiukan garam masalaa, ja lisäsin n. 2dl vettä..


💥 Rei'itetty foliokansi päälle, ja vuoka ensin 25 minuutiksi 180-asteiseen kiertoilmauuniin (jos on erilainen uuni, säädä tarpeen mukaan lämpötilaa ja paistoaikaa..)


💥 Sitten poistetaan se foliokansi, ja laitetaan tilalle juustosiivuja - minulla taas mietoa valkoista cheddaria.. Ja vuoka takaisin sinne 180-asteiseen kiertoilmauuniin, missä se voi olla toiset 25 minuuttia..


💥 Valmista on!


Tämä on siis jälleen yksi versio ns. samasta reseptistä, johon en ole vieläkään kyllästynyt! Se on niin helppo ja nopea, ja sitä voi muunnella niin monella tavoin. Tai meneehän uunissa aikaa, mutta muuten sujuu niin pikaisesti. Kun laitan uunin kuumenemaan, niin alan samalla prepata vuokaa, ja yleensä se on juuri valmis uunia varten, kun uuni on kuumentunut tarpeeksi.

Sitten siinä paistoajan puolivälissä vaan se folio pois, ja muutama juustosiivu tilalle, mihin ei mene kuin hetki, ja sitten taas vuoka uuniin..

Tällä kertaa oli ihan kasvisruoka, kun en lisännyt kabanossipaloja tms.


Cuddles ulkoili tarhassa muutaman tunnin ajan, ja räpsin puhelimella kukkakuvia, joita oli tarkoitus pilkkoa Instagramiin ja parannella filtterein, vaan unohtui..Tuossa yläoikealla läpivalaisukuva herneistä 😃


Hain Cuddlesin sisälle vasta pimeän tultua - siis yritin moneen kertaan aiemmin, mutta halusi pysyä tarhassa! Olisi varmasti ollut ihan onnessaan siellä kauemminkin, muttei sentään rimpuillut, kun lopulta kannoin takaisin sisälle..

Tuossa toisessa kuvassa on puoliunessa, kun kävin ottamassa tuoreen kuvan hänen ekan perheensä pojalle, jolla oli 18-vuotissynttärit.. Äitinsä jakoi Facebookissa kuvia vuosien varrelta, ja siellä oli yksi kuva, jossa lapset pitivät (silloin) pientä Cuddlesia sylissä, ja Cuddlesilla oli jo silloin ihan yhtä antisosiaalinen ilme


Marjoja.. Toisessa kuvassa "kormasoppaa", eli tiistain tilausmuonan jämät..


Huvitin itseäni - fiksatiivista laksatiivia.. 😂 Toisessa kuvassa iltapalavoikkoja..

Torstaina oli alunperin tarkoitus mennä Naasiin, mutta siellä oli orastavaa tautia, joten siirrettiin visiittiä mahd. ensi viikon puolelle.

Laitan alle vielä jokusen Instagram-videon Carasta ja kissanminttusukasta;

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

A post shared by Stella Stenroos (@st_stello) on

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.