torstai 26. lokakuuta 2017

Ruisleipää pitkän tauon jälkeen: krooninen persmätä, sydänkohtaus, suusyöpä, jne. ♥


Tämä on sellainen asia, jota en vaan ikinä opi muistamaan - kun ei ole pitkään aikaan syönyt ruisleipää, ja sitten taas saa sellaista (varsinkin reilumman annoksen kerralla..), niin sillä on merkittäviä seurauksia.. Oireisiin kuuluvat mm. ruisleipähuuliherpes, krooninen persmätä, sydänkohtaus, ja suusyöpä 😂

Olen keskustellut asiasta tuttujen kanssa, ja tämä ilmiö vaikuttaa olevan tuttu muillekin, joilla on pitkiä taukoja ruisleivän syömisen suhteen, eli ajattelin blogittaa tällaisen informatiivisen varoituksen aiheesta! Ei tule sitten kauhunsekaisena yllätyksenä, jos joku vaikkapa muuttaa Suomesta toisaalle, missä ei ole aina saatavilla ruisleipää..

Itse nimittäin tulin juuri tutkineeksi turvonneita ikeniäni, ja panikoituani hetken, että nyt on suusyöpä ja hammaskato, ja kuolema korjaa pian, niin muistin sitten popsineeni kuluneella viikolla paketillisen ruisleipää (vieläpä sellaista ihanan tuhtia, jota sai pureskella oikein kunnolla), sekä paketillisen ruislastuja.

Jees.

Paniikki ohi.

Nuo Oululaisen Jälkiuunipalat ovat tosiaan itselleni uudempi ruisleipätuttavuus, joista näköjään ei tule sydänkohtausoireita (kuten Reissumiehestä), mutta sen sijaan tulee turvonneet ikenet (joita taas Reissumiehestä ei tule).

Eli ruisleivissä on eroja! Myös muuten kuin maun ja koostumuksen suhteen! 😃

Reissumiehestä tulee myös todennäköisempi ruisleipähuuliherpes ja krooninen persmätä (tai ainakaan moisia oireita ei ole kovin suuresti esiintynyt Jälkiuunipalojen ja ruislastujen jälkeen, vaikka vedin purkillisen hernekeittoakin..).

Nämä tarkemmat oireluokitukset siis ihan yhden ihmisen otannalla, mutta omia kokemuksia sopii toki jakaa vaikkapa kommenttiosastoon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.