torstai 23. marraskuuta 2017

Pitkä päivä


D:lla oli keskiviikkona iso hammasremppaoperaatio, ja olin lupautunut kuskiksi, kun hän ei olisi saanut kotiutua omin päin paikallispuudutuksen jälkeen.

Aikansa oli iltapäivällä, joten päätin lähteä Bray'hin jo ennen aamukymmentä, että ehtisin varmasti ajoissa, ja voisin tovin istahtaakin, ennenkuin lähtisimme klinikalle.

No... Yöllä oli sitten hiukan satanut, ja N3:lla tulvi..

Normaalisti, kotoani Blanchardstownin liittymään ajaa (keskiraskaalla ylinopeudella) n. kymmenen minuuttia. Nyt samaan matkaan meni yli kolme tuntia 😑

Tietullille asti oli ihan normaali meno, mutta sen jälkeen oli sitten kolme tuntia jatkuvaa pysähdy-ryömi-pysähdy-ryömi -menoa, ja viimeisen tunnin ajan oli jo pahoja jalkakramppeja, varsinkin kytkinjalassa..

Tuossa yllä itse ottamani kuva, jossa garda oli sulkenut kaksi kaistaa tulvan takia - hiukan sen kohdan jälkeen tuli sitten alla oleva kohta;


Tuossa, hitusen ennen M50-liittymää, kaikki kolme kaistaa olivat veden peitossa, ja se vesi oli sen verran syvää, että piti ajaa todella hitaasti sen läpi. Se siis aiheutti ne hurjat ruuhkat, kun kiireiseen liikenneaikaan oli vain yksi kaista käytössä, ja senkin läpi pääsi vain tavattoman hitaasti.

Onnittelin itseäni, etten ollut juonut kotona mitään ennen Bray'hin lähtöä.. Vaihtoehtoina olisi ollut joko kastella auton istuin tai erittäin julkinen puskapissa motarilla ja näin puhelinkameroiden aikakautena, sitä seuraava nettijulkisuus..

Laitoin D:lle whatsapitse tilannetiedotuksia, ja lopulta jouduin kehottamaan häntä paikallisjunan kyytiin, kun olin edelleen jumissa siellä ruuhkassa..

Saavuin sitten Bray'hin juuri samaan aikaan, kun hänellä oli (toisaalla) päivän ensimmäinen ajanvaraus.

Jätin muutaman kassin Bray'hin, söin toisen aamiaisvoikon (olin popsinut yhden ruuhkan keskellä - onneksi olin tehnyt voikot mukaan!), ja lähdin sitten perässä sinne klinikalle, kun en tiennyt miten kauan hänellä menisi siellä..


Se on varsinainen ökypulju - tosi hieno odotushuonekin, ilmainen wi-fi, ja nurkassa kahvi/kuumajuoma-kone, jonka kahvi tosin ei ole kovin hyvää, vaikka onkin vastajauhetuista pavuista..


Ihan oikeat mukitkin, eikä kertakäyttökuppeja.. Omenoitakin oli tyrkyllä..

Tuli siinä sitten muutama tunti istuttua, mutta olin varautunut, ja ottanut kirjan mukaani..


Pakollinen vessakuva..

Lopulta herättivät potilaan (ts. oli ollut toimenpiteen ajan vain paikallispuudutettuna, mutta vietiin sen jälkeen toiseen huoneeseen nukkumaan pariksi tunniksi, ettei olisi kotiutuessa ihan tillin tallin), ja minä sain reseptin ja muut ohjeet, kun hän ei olisi muistanut mitään myöhemmin..

Ajettiin suoraan yhteen Bray-apteekkiin, joka oli vielä siihen aikaan illasta auki - olin selvittänyt odotellessani netitse, mikä kaupungin kymmenistä apteekeista olisi sopivasti auki.. Sitten lääkkeiden kera Bray-kotiin..


Naapurin N oli taas jättänyt minulle kassillisen kirjoja Edellisistäkin on vielä n. kolmannes lukematta, ja lukujonossa on muutamia muitakin kirjoja, eli ei ihan heti lopu kirjat..

D meni parin tunnin nokosille, ja minä tein perunamuussia - D oli ostanut grillikanan valmiiksi.

Myöhemmin, (veljensä) J kävi pikavisiitillä, ja suunniteltiin alustavasti jouluruokien määrää yhdeksälle ihmiselle. Tyyliin "riittääkö yksi iso kinkku ja kaksi kalkkunaa?" 😃

Kun nuoremmista suurin osa syö aika vähän lihaa, ajattelin lobbata rosollia.. D muistaa hämärästi syöneensä sellaista joskus (oli viimeksi Suomessa jouluna 2006), mutta muille olisi ihan uusi juttu. On niistä kaikista ainakin tullut ensimaistamalta joulukinkkuaddikteja (siis suomalaistyylisen kinkun - Irlannissa joulukinkku perinteisesti keitetään).. Tai siis kaksi tuoreinta ei ole vielä maistanut joulukinkkua, mutta muille se on nykyisin ihan pakollinen osa jouluateriaa.


Tulin hiukan ennen aamukolmea kotiin.. Onneksi ei toistaiseksi ollut mustaa jäätä - yön mittaan on taas satanut rankasti, ja ennustivat kylmenevää ilmaa..

Mulla on joitakin muita kuvia virtuaalipinossa, mutta blogitin nyt vain tämän pitkän päivän..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.