keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Pikatalvi tuli ja meni


Torstain ja perjantain välisenä yönä tuli hiukan lunta..


Perjantaiaamuna heräsin sitten kevyesti valkeaan talveen, ja ihmettelin miten on niin vilpoista, vaikka on lämmitys päällä.. Menin kokeilemaan patteria, ja se oli kylmä - kerosiini oli siis loppunut!

Olin kuitenkin tilannut sen 250L kerosiinia toimitettavaksi nimenomaan perjantaina, eli ajattelin iltapäivään mennessä saavani taas tönön lämpimäksi..


Siinä sitten odottelin..


..ja odottelin..


Siirryttiin iltapäivän puolelle, eikä kerosiinia näkynyt.. Kysyin vielä vuokraemännältä, oliko toimitus mahd. jo tullut, koska kuski yleensä rimpaisee main housen ovikelloa, vaikka mainitsen aina erikseen, että soittaisivat minulle portilta, kun kerosiini tulee toiseen taloon.. Yleensä en kuule mitään, kun säiliöauto pääsee peruuttamaan vain sisäportille asti, ja siitä eteenpäin asia hoituu jalkaisin ja letkulla.. Minulla voisi hyvinkin olla ns. lämmitys päällä kerosiinitoimituksen jälkeen, niin etteivät patterit kuitenkaan lämpenisi, kunnes masiina on uudelleenkäynnistetty ulkoa käsin..

Ei ollut kuitenkaan toimitettu vielä kerosiinia, joten laitoin ensin emailia öljypuljuun, mutta iltapäivä oli jo niin pitkällä, että päätin vielä rimpaista heille, kun en uskaltanut ottaa riskiä ettei toimitus tulisikaan perjantaina, ja pulju olisi mahd. kiinni viikonloppuna.. Luvattiin nimittäin arktisen kylmää viikonloppua.


Onneksi soitin, kun sieltä ihan iloinen asiakaspalvelija ilmoitti, että toimitus on merkattu maanantaiksi!!! :O

Olin siis nimenomaan tilannut toimituksen perjantaiksi, joka oli puljun itsensä tarjoama toimituspäivä tälle alueelle, ja pulju oli sittemmin vahvistanut toimituksen olevan perjantaina.. Eivät kuitenkaan olisi edes ilmoittaneet muutoksesta, ellen itse olisi rimpaissut!

Ilmoitin jäätyväni viikonloppuna hengiltä, jos en saisi kerosiinia ennen maanantaita, koska ei mulla olisi varaa lämmittää sähköllä arktisissa olosuhteissa..

Lupasivat sitten toimittaa sen kerosiinin lauantaiaamuna, mikä oli sentään parempi kuin maanantai, mutta piti silti huudattaa heidän mokansa takia sähkölämmittimiä perjantain ajan, prkl.. Lisäksi mulla oli niin paljon vaatteita päällä, että olo oli kuin toppapukuisella vauvalla - hyvä kun taipui istumaan..


Esmeralda kevyesti lumisena.. Kissatkin nukkuivat Maman päällä/kyljessä..


Lisää avocado-voikkoja, mmmm.. Otin myös jäätymisenestoaineeksi viskiä =D


Tuossa valmistauduin muistaakseni skypettämään kanadalaisen ystäväni kanssa..


Pukeuduin nukkumaan mennessäkin kuin naparetkelle, ja HotBot lauloi tuossa yöpöydällä - pieni sähköpatteri hohkasi sängyn toisella puolen.


Hallelujah, kerosiini saapui lauantaiaamuna! Ei ollut se tuttu kuski (joka näyttää Putinilta), joten saimme vuokraisännän kanssa hiukan irvistellä kauhusta, kun uusi kuski peruutti pihatielle.. On meinaan sen verran iso säiliöauto ja sen verran ahdas portti.. Ei kuitenkaan mennyt mitään rikki!

Sitten kävin painamassa ulkona nappulaa, ja taas oli lämmin koti =) Tai en mä raaski lämpimäksi asti lämmittää, mutta sanotaan nyt että sellainen lämpötila, missä ei ihan hampaat kalise.


Ja avocado-voikkoja...


Olen nauttinut Nespresso-keittimestä.. (Ja se maitovaahdotin on vallan ihana..)


Uunimuonaa - kuvittelin jaksavani kerralla noin monta rasheria, mutta ei.. Popsin sitten myöhemmin loput paahtovoikossa..


Etelänavalta, iltaa.. Snapchat-räpsyjä ennen nukkumaanmenoa..


Avocado-voikkoja, ja panettonea..


Tuo Rio on paras Fazerin "kaupunkisuklaista". Olen maistanut niitä muitakin, ja olivat kyllä kaikki hyviä, mutta tämä on ihan omassa luokassaan.


Latte, ja Miss Fisher's Murder Mysteries - ihana sarja, ihania vaatteita..


Viimeinen avocado! =(


Pakaste-pizza, ja uusi kolmisormiotus.. Nimi esikuvaltaan threefingerloksi, eli Millo.. En laita koko kuvaa ennenkuin maalattuna - tämä oli vasta eka versio, ja kunhan hankin isompaa paperia, maalaan isomman version..


Makuuhuonekuvia kissoista =D Cara ei halunnut poseerata, joten kuvassa selkä.. Cuddles chillaili vaan tuolillaan..


Tänään kävin LIDLissa, kun tarvitsin kaikenlaista mikä on siellä reilusti halvempaa..

Siellä oli kivoja 3D-palapelejä, kuten tuo Vatikaani-aiheinen.. (En ostanut, otin vaan kuvan muistoksi.)


Sitten ihastelin tuollaista lastenkirjaa, jossa koiranpennun pehmopää oli kiinni takakannen sisäpuolella, ja jokaisessa (paksussa) sivussa oli reikä, niin että pehmopää oli aina osa sivulla olevaa kuvaa =D


Kuplavettä, vessapaperia, halpaa kissanruokaa (ulkokissoille - omille kelpaa vain se kallein, huoh..), kahvipodeja, leipää, pakastemuonaa, salaattia, yms.. Ostin pussillisen pieniä avocadoja, enkä ole vielä uskaltanut testata.. Viimeksi ostin isompia (ts. normaalikokoisia) SuperValusta, ja ne olivat tosi täydellisiä.. LIDLissa olisi ollut isompiakin, joko kahden kappaleen muovipakkauksissa (en voinut tarkastella lähemmin, missä kunnossa olivat) tai irtonaisina, mutta ne irtoversiot olivat joko ihan mätiä tai ihan raakoja, eli katsoin sen harsopussillisen pikku-avocadoja parhaaksi valinnaksi..


Laatikoissa podeja itselleni (jopa halvempia kuin SuperValun omat), ja noissa puupakkauksissa kahvipapuja, eli vien ne Bray'hin. Olivat poistohyllyssä, eli vissiin jotain joulun jämiä..


Sitten hiukan "paluu teiniksi" -osastoa =D Laitoin puhelimeen Meitu-appin, jolla siis voi tehdä tuollaisia japanilaishenkisiä kawaii-kuvia.. (Tuo eka tosin Snapchatista..)


Ikä 45 =)


Tässä lopuksi kuvakaappaus Murdoch Mysteries -sarjasta.. Oli jotenkin Sims-mainen tuo pallo..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.