tiistai 31. tammikuuta 2017

Tänään tulee 20 vuotta täyteen Irlannissa

My first time in Galway since '99!
Kuva otettu marraskuussa 2011
Muutin tasan 20 vuotta sitten Helsingistä Galwayhin - tuohon yllä näkyvään taloon.

Tuossa kaupan yläpuolella, kaksi oikeanpuoleista ikkunaa olivat olohuoneeni ikkunat, ja tuossa näkyy myös ovi jaetulle parvekkeelle, missä sitten myöhemmin kasvatin Thatsitille ja Oimouttaherelle (kissat, s. 1998, molemmat nykyisin ikiunilla Bray'n takapuutarhassa..) mininurmikkoa parissa vadissa..

Kauppa oli edelleen sama, kun viimeksi kävin Galwayssa (siis siitäkin on jo muutamia vuosia). Muutin Bray'hin jo maaliskuussa 1999, eli asuin Galwayssa vain pari vuotta. Kävin muuten 2011 tuossa kaupassa, ja ainakin yksi ysärihenkilökunnasta oli edelleen siellä töissä, muttei valitettavasti sattunut juuri silloin olemaan paikalla! Pyysin kuitenkin sanomaan terveisiä.. =)

Foggy morning in Bray (August 2012)
Kuva otettu elokuussa 2012
Tuossa yllä Bray-koti, joka on ollut elämäni pitkäaikaisin koti. (Asuin Helsingissä 10 vuotta ekassa osoitteessa, sitten 10 vuotta toisessa, ja 5 vuotta kolmannessa ja viimeisessä osoitteessa, ennen kuin muutin Galwayhin..) Asuin tuossa siis maaliskuusta 1999 huhti-toukokuuhun 2014, ja se on edelleen joissakin dokumenteissa virallinen kotiosoitteeni, kun esim. pankkiasiat hoituvat siellä helpoiten (sellaiset asiat joita ei voi hoitaa netitse), jne.

Laitoin vanhan kuvan, kun tuo ihana pala luontoa joen penkalla on sittemmin raiskattu kokonaan, eli Dargle-joki on nykyisin laatikoitu kiviseinillä, ja joen penkalla on iljettävä ja luonnoton "kävelyreitti".. Toivon täydestä sydämestäni, että asiasta päättäneet idiootit ja koko sukunsa tulevat kärsimään lopun elämänsä ajan kroonisesta persmädästä ja virtsankarkailusta korvakäytäviä pitkin.

Tuo entinen joen penkka oli aivan ihana.. Siellä oli luonnollisesti muodostunut polku, siellä asusteli toisinaan urbaani kettu, jne.. Ei ole enää luontopalaa eläimille eikä linnuille, ja ihmisetkin on pakotettu vieraantumaan luonnosta =(

Home 🏡 and Esmeralda 🚗 #house #car
Kuva otettu toukokuussa 2016
Ja yllä sitten nykyinen koti =) Vuokrasin talon huhtikuusta 2014 alkaen, mutta muutto oli aika liukuva, eli aluksi vietin satunnaisia yhden ja kahden yön pätkiä uudessa kodissa, kunnes löysin Caran, jota en toki voinut jättää yksin, ja muutin sitten kesäkuussa kokonaan nykyosoitteeseen.

Mutta Bray'ssa on edelleen Pushy, jota käyn katsomassa kerran viikossa. Pushy on onnellinen tutuissa maisemissaan, missä saa ulkoilla vapaasti ja turvallisesti, ja saa herkkuja yms. (Ja on mulla Bray'ssakin ulkokissoja.. Oscar ja Patchy..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.