sunnuntai 14. lokakuuta 2018

Lokakuun ensimmäinen viikko - unelmaduuniyllätys, yms..


Kuva tuoreimmasta Victor's Way -ostoksesta (jonka siis ostin silloin, kun oltiin äidin ja J:n kanssa siellä).. Tämäkin on nyt telkkaripöydällä, aiempien ostosten kanssa - Cuddles käy niitä toisinaan kaatamassa..


Olin viikonloppuna yrittänyt selvittää Dunshaughlinin garda-aseman aukioloaikoja, että kävisin ilmoittamassa siitä edellisviikon kolarista, mutta mistään ei löytynyt sellaisia - soitin jopa Ashbournen (24h) garda-asemalle, eikä sielläkään tiedetty..

Maanantaiaamuna sitten menin kokeilemaan onneani, ja ovessa olikin tuollainen - heillä ei siis ole aukioloaikoja, mutta jos paikalla on joku, niin sitten ovat auki..

Ovenpielessä oli melkein huomaamaton ovikello, joten kilautin sitä, ja joku sitten olikin "kotona", eli ei tarvinut mennä Ashbourneen asti ilmoittamaan kolarista.

Olin jo kotona kirjoittanut selostuksen, mitä tapahtui, missä ja milloin, piirsin kartankin, yms., joten homma sujui pikaisesti, kun garda otti vaan kopiot kaikesta, ja sanoi sitten laittavansa ne eteenpäin Rathdrumin garda-asemalle (kun kolari siis sattui siellä), ja olisivat yhteydessä sieltä päin.

(Loppuviikon aikana, sikäläinen garda rimpaisikin pariin otteeseen, ja toisella kertaa antoi sen elokuvarekan omistajan nimen ja numeron, ja sanoi että hän on valmis maksamaan korjauskulut.. Rimpaisin saman tien hepulle, ja korjaamon M rimpaisi hänelle myöskin, ja sieltä on kuulemma shekki matkalla korjaamolle..)


Kipaisin kauppaan, ja oli pakko ostaa jättipaketti Weetabixia, kun sai halvalla 😃

Kotona jatkoin jämäruokien syömistä, ja olin jo heittämässä roskiin leipäpakettia, jonka olin ostanut ennen äidin ja J:n tuloa, mutten ollut ehtinyt syödä kuin pari viipaletta.. Mutta se olikin säilynyt ihan hyvänä, kun keittiössä oli ollut niin viileää! Varmuuden vuoksi leikkasin kuitenkin reunat pois, ja paahdoin leivät, mutta ehdin syödä koko paketin, eikä tarvinut heittää pois.


Kolmijalkaisella Caralla oli tuijotusmatsi hännättömän tyttökissan kanssa 


Papukeittoa riitti..


Olin hakenut ennen äidin ja J:n tuloa yhtä duunia, joka vaikutti potentiaalisen minimipalkkaiselta ja fyysisesti rankalta, mutta houkuttelevammalta kuin joku toimistokuolemaduuni.. Minulla ei ollut aiheesta oikeastaan mitään kokemusta, joten en pahemmin odottanut kuulevani sieltä mitään..

He kuitenkin vastasivat lyhyesti, että olivat päättäneet lykätä palkkaamista tammikuulle. Kiitin vastauksesta, ja pyysin heitä pitämään dokumenttini tallessa, koska olisin edelleen kiinnostunut kys. hommasta.

Sitten kun äiti ja J olivat täällä, en oikeastaan ehtinyt edes koskea laptopiin sen viikon aikana - paitsi kerran. Ihan sattumalta huomasin puhelimesta, että olin saanut emailin kys. puljusta, missä pyysivät lähettämään dokumenttini uudelleen, suoraan puljun omaan osoitteeseen - olin siis hakenut hommaa yhden duunisaitin kautta..

Onneksi huomasin, ja vastasin dokumenttien kera, koska sunnuntaina sain ihan yllättäen puhelun puljusta, josko haluaisin tulla maanantaina haastatteluun! 😃

No, sehän sopi!

(Kuvassa erikoiskuivaruokaa kissoille - olin sen verran ajoissa matkalla sinne haastatteluun, että poikkesin ostamaan sen ison pussin ruokaa Equipet'ista. Molemmat kissat ovat aivan ihastuneet tuohon ruokaan!)

Olin siis hakenut kennelapulaiseksi todella korkealuokkaiseen kenneliin, ja koirakokemukseni ovat mallia rapsuttelen naapurin koiria tavatessa, ja kävin joskus vuosia sitten lenkittämässä yhden D:n kaverin koiria, jos hän oli itse estynyt.

Niin haastattelu meni hienosti, ja kävi ilmi, että he oikeastaan hakevat sinne uutta manageria, kun omistaja haluaa itse ehtiä tehdä muitakin juttuja.. (Kaikki kuitenkin tekevät kaikkea, eli toimistokuolema ei uhkaa missään vaiheessa..)

Hakijoita oli kuulemma 68, joista kolmea hän harkitsi, ja minä sain sen ainoan haastattelun.

- Sinulla on aika värikäs CV.. [viitaten toisistaan poikkeaviin duuneihini]
- Juu, niin on..
- Minä pidän värikkäästä. En nimenomaan halua henkilöä, jolla on aiempaa kennelkokemusta, koska heillä on ennakkokäsityksiä, miten kennelissä työskennellään, ja meillä asiat hoidetaan paremmin.

😃😃😃😃😃

Kävimme siinä ruokkimassa omistajan omat koirat (ja kissan), joiden kanssa sujui mukavasti.

Paikka olisi minun, jos sen haluaisin, mutta hän halusi antaa minulle ensin mahdollisuuden kokeilla käytännössä sitä hommaa, joten sovittiin seuraavalle viikolle tutustuminen kenneleihin ja itse duuniin 😃

(Siitä enemmän kys. viikon postauksessa, mutta mainittakoon nyt kuitenkin, että olemme sittemmin sopineet, että paikka on minun, ja aloitan marraskuun alussa - ihan ensimmäiseksi menen koirien ensiapukurssille, jonka he maksavat! Palkka on heti alkuun korkeampi kuin taannoisessa IT-puljussa..) 😍


Quiche-ilta kotona..


En vissiin muistanut aiemmin laittaa kuvaa ihanista villatossuista, jotka äiti osti minulle Hill of Tara-kaupasta  Todella lämpimät ja mukavat..


Papukeittoa taas..

Ostin LIDLista kokeeksi "kaurajuomaa", eli maitokorviketta, kun en ollut aiemmin maistanut.. Sen maku oli sellaisenaan liian kaurainen, mutta se oli teen ja kahvin kanssa ihan OK, joskin liian "vetinen", eli kaipasin oikean maidon tuomaa paksuutta.. Sen sijaan, se oli Weetabixin kanssa aivan ihanaa, hiukan lämmitettynä!


  Cuddles ja Cara..


Tiistaina kävin lekurilla uusimassa osan rutiiniverikokeista.. Onneksi homma hoitui tällä kertaa ihan omalla lekurilla, ettei tarvinut mennä uudelleen Navanin sairaalaan, kuten viimeksi.. Siellä oli harjoittelijalekuri, joka ei meinannut löytää sopivaa suonta, ja oli hiukan hermona, mutta pisti lopulta tosi hyvin - en tuntenut mitään, eikä pistokohtaan tullut myöhemminkään kuin ihan pienenpieni mustelma. (Tuloksetkin ihan jees - ei ebolaa eikä kroonista persmätää tms.)


Kokkasin sitten tomaattinyhtökauraa, johon taisin lisätä makeaa chili-kastiketta, yms..


Tortilloja riitti, eli söin samaan tyyliin kuin aiemmatkin nyhtikset ja härkikset.. Tosi herkullista!

Miksei Suomi kauppaa näitä aggressiivisesti maailmalle? Aivan taattu hittiruoka!


Sain taas ilmaisia Wish-ostoksia - bambuhiiltä hampaiden valkaisuun.. (Joo, olen googlettanut aiheesta, enkä ole aikeissa urakalla tuhota hammaskiillettä, mutta kokeilen varmaan 1-2 kertaa varovasti..)


Kalatyyny 😂 Cara ihastui heti..


Nyt seuraa n. miljoona kuvaa Carasta ja kalasta - pahoittelen.. 😂😂😂

 
 
 
 

 
 
 
 

Pitkään kestäneen kalantapon jälkeen, lepäsivät vierekkäin keittiön lattialla  Kalaa on sittemmin tapettu monta kertaa päivässä..


Kinkkuvoikkoja..


 Cuddles ja Cara 


Keskiviikkona oli duuninhakuun liittyvä, ensimmäinen neljännesvuosikatsaus yhdyshenkilöni kanssa, joka meni mukavasti, kun olin siinä vaiheessa melko varmasti jo saanut sen duunipaikan.. Paikkana oli jokseenkin erikoinen valinta - Castle Arch -hotelli Trim'issa 😮


Siellä oli viihtyisät tilat.. Aulassa tuoksui ruoka, ja tuli heti nälkä..


Yhdyshenkilöni muistutti, että jos tarvitsen ekan duunivuoden aikana jotain duunivaatteita, kursseja, tms., niin he maksavat sellaiset - koska tiesin tarvitsevani ainakin sopivammat kengät, katsottiin sellaiset jo valmiiksi, saitilta jota he yleensä käyttävät 😃

He kustantavat myös duunimatkojen bensat, ensimmäiseen palkkaan asti. (Myös näihin tapaamisiin liittyen, he ovat aina kustantaneet bensat!)


Vessa-selfie - kissatätieleganssia 😂


Kotona söin viimeiset papusopat ruskean leivän kanssa 


Sohvapesä..Yhdellä elokuvakanavalla on pyörinyt jouluelokuvia - satuin laittamaan sellaisen paussille aika kauhuelokuvamaiseen kohtaan! 😂 

Olen edelleen nukkunut sohvalla, ja heräsin torstaiaamuna tuollaiseen näkyyn - molemmat kissat nukkuivat päälläni..Cara vaatimassa huomiota..

 

Torstaina kokkasin sitten viimeiset härkikset..


Samaa systeemiä kuin ne aiemmatkin..


Noista lähtee nälkä, mutta jää paljon kevyempi olo kuin esim. jauhelihaversiosta. Ei siis ähkyä 


Rakkaat retrokynät..


Torstai-iltana leivoin viimein banaanileipää - jota en siis ehtinyt leipoa silloin, kun äiti ja J olivat täällä.. Oli pakko tehdä taas kerralla kaksi, kun ne banaanit alkoivat olla jo melkein nestemäisiä.. Olin myös menossa perjantaina toisaalle Meathiin, ja S tykkää leipomastani banaanileivästä, joten vein hänelle normaalia runsaamman satsin.


En muistanut ottaa kunnon kameraa mukaan, joten lehmäkuva on aika tuhruinen..

Pikku-E oli taas ihana.. 


Kun aloitan pian vakituisen duunin, en pääse enää viikottain moikkaamaan eläinkavereitani, ja tulee varsinkin todella ikävä S:n kissoja, ja F:n papukaijaa.. 💔


Ja toki myös F:n kissoja ja koiraa..


Kotona sitten illemmalla banaanileipää, ja myöhemmin lohi-parsa-quiche..


Cara on oikeastaan AINA vahtimassa, kun syön (tai kokkaan) jotain.. Eikä edes koske herkkupaloihin, jos annan jotain, mutta on vaan utelias ja tulee aina katsomaan mitä nyt on lautasella, ja saattaa haluta haistaa sitä.. 😂

 
 

Cara pyykkikoripedissään 


Cuddles ei nykyisin muualla nukukaan, kuin eri puolilla sohvaa!


Lauantaina korjasin perunasatoa (kaikki perunat ovat siis kompostiylläreitä, en ole yhtäkään istuttanut tarkoituksella), ja satunnaisia papujakin..


"Pihapuun" juurelta tuli vielä perunoita, ja herneitäkin oli jonkin verran, mutta pidän ne tallessa kevääseen, jolloin voin istuttaa ne samaan penkkiin..

Toisessa kuvassa ennakkosyötyjä, tai muuten vaurioituneita perunoita, jotka viskasin tuottamaan uusia kompostiylläreitä..


Ihan mukava sato - vadillinen perunaa, joitakin papuja ja herneitä..


Isommassa papupuskassa on vielä runsaasti papuja, joita en tällä kertaa poiminut, kun pakkaseen ei mahdu, enkä ollut juuri nyt aikeissa kokata papuja..


Tomaateissa näkyi kypsymisen merkkejä..

Toisessa kuvassa juovikas peruna - googletin aiheesta. Ei kuulemma ole haitallinen, ja jossakin pidetään jopa gourmet-perunana 😃


Pesin, kuorin ja paloittelin perunoita.. Lisäsin kaikenlaisia mausteita..


Kunnon loraus öljyä, ja kaikki sekaisin..


Sitten lykkäsin uuniin n. 35 minuutiksi..


Ohessa salaattia ja hapankermaa, johon leikkasin ruohosipulia..


Hassua ajatella, että vain muutama tunti aiemmin, perunat olivat vielä mullassa..


Snapchat-kuvia..

 


Oli todella kylmä viikonloppu.. Olin tilannut jo kerosiinia, mutta ensimmäinen tarjolla ollut toimituspäivä oli seuraava tiistai (9/10)..

 

Oltermanni-voikkoja, ja toisessa kuvassa hienot patio-monot.. (LIDLin halpis-crocsit, joita teippailtu jeesusteipillä ja gorillateipillä..)

 
Nuudeleita..


 Tortilla-paahtiksia..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.