keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Vierailun jälkeinen viikonloppu


Reittikirja 😃 Tuonne olin siis suunnitellut aikatauluja ja reittejä, niin että saataisiin viikosta irti mahdollisimman paljon ja mahdollisimman rennosti.. Tuosta oli myös paljon apua, että yleensä muistin blogittaessa missä oltiin ja milloin!


Korkkasin heti tuliais-Oltermannin..

 

En voi käsittää, miksei Valio levitä Oltermannin ilosanomaa Suomen rajojen ulkopuolelle.. (Kirjoitin jopa aiheesta heille, muistaakseni joskus vuosituhannen vaihteen tienoilla - sieltä tuli joku seliselivastaus, mitä nyt en kovin tarkasti enää muista, mutta on kuulemma vaikeaa, jne.. Jäi sellainen tyypillinen suomalaisfiilis, että jos joku oman jutun mainostaminen muualle vaikuttaa hankalalta, niin ei toki kannata edes yrittää.....)

Mutta siis vastaavaa juustoa vaan ei ole muualla, ja se on aivan taivaallista! Vuosien varrella, kaikki ei-suomalaiset tutut, jotka ovat saaneet maistaa Oltermannia, ovat vilpittömästi ihastuneet siihen.

90-luvun lopulla, löysin yhden kerran jotain paikallisjuustoa Galwaysta - se oli joku deli-tyyppinen pieni paikka, jossa oli lähijuustoja, ja niistä yksi oli hiukan Oltermannin kaltainen, mutta kuitenkin voimakkaampi maultaan ja kovempi koostumukseltaan, eli ei yhtä ihana.. Muuten ei ole koskaan tullut samankaltaista juustoa vastaan.


Viikonloppu meni popsien jämäruokia - ostettiin sen viikon aikana aivan liikaa ruokaa, jota ei sitten ehditty syödä, kun kuitenkin oltiin enimmäkseen menossa, ja syötiin ulkona.. En tykkää heittää ruokaa pois, joten yritin popsia kaikkea, ennenkuin happanisi..


En ole vieläkään pakannut kaikkia ylimääräisiä petivaatteita pois, ja olen nukkunut sohvalla, joten sohva on nyt über-mukava, kun siihen on pinottu vaikka miten monta kerrosta peittoja, yms. Cuddles ja Cara

Ehdin popsia sen ikivanhan jämä-sconenkin - leikkasin ohuiksi viipaleiksi, ja kauhoin kermavaahtoa päälle, niin ihan hyvää oli.Otin lakastuneet kukat pois maljakosta, ja jaoin virkeät kukat kahteen eri vaasiin, toinen keittiön pöydälle, ja toinen sohvapöydälle..


Avasin viimein viikolla tulleita Wish-paketteja.. Nämä ilmaiset kantapääsuojat laitetaan kenkiin, ja ne tuntuvat todella mukavilta - kuin kävelisi joustavilla tyynyillä ♥ (Tilasin sittemmin toisenkin parin, kun piakkoin tulee ravattua enemmän - mutta siitä lisää myöhemmin.....)


Sain myös sen aiemmin saapumatta jääneen green screenin, josta sain jo ajat sitten rahat takaisin - ehdin tilata sen uudelleen, ja se uusi tilaus saapui jo aiemmin, mutta osoittautui paljon pienemmäksi kuin mainostivat, eli sain siitäkin rahat takaisin.. Ehkä kokeilen ommella tai liimata nuo kaksi yhteen, jos niistä saisi tarpeeksi ison, että sitä voisi oikein käyttääkin..

 
 


Olin ostanut Cuddlesille nautapaloja, mutta ne eivät nyt sitten kelvanneetkaan, joten kokkasin ne itselleni.. Paistoin ensin itse kasvatettuja papuja, ja (kaupan) snack-tomaatteja..


 Sitten lihapalat sekaan, ja kypsennys.. Tortillaan viskasin nekin, ja salaattia alle..


Olin sen viikon aikana poiminut runsaasti papuja, jotka olivat lojuneet keittiön pöydällä usean päivän ajan, kun en ehtinyt tehdä niille mitään, niin kokkasin ne kaikki nyt kiireellä, että tulisi käytettyä..

Tein ihan hatusta vedettyä papusoppaa, enkä enää muista mitä kaikkea siinä oli - vissiin ainakin selleriä.. Ja laitoin makeaa chili-kastiketta, salsa-jämät, chili-jauhetta, ja wasabi&seesami-sekoitusta, niin soppaan tuli kivasti potkua Lopuksi soseutin sen ihan pehmeäksi.. Tuli aika iso satsi, mutta sain lopulta kaiken syötyä ajoissa, ja oli hyvää.


Tulin jossain vaiheessa olohuoneeseen, ja tuo LIDLin vihreä ilmaisherne oli itsekseen siirtynyt (ts. Cara..) ottamaan aurinkoa, vaikka olin jättänyt sen tuon keltaisen hepun viereen.. 👽


Nukuimme paljon, viikonlopun aikana.. 😂


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.