sunnuntai 1. syyskuuta 2019

Tulin adoptoineeksi kissan.. - Midnight (+ puhelinongelmia)


Plarasin keskiviikkona lounastauolla Facebookia, ja yksi kissaryhmätuttu etsi kotia Midnight-kissalle.. (Appensa kuoli yllättäen, jättäen neljä sisäkissaa ja 18 ulkokissaa tarvitsemaan uusia koteja..)

Kysyin lisätietoja, vaikka en todellakaan ollut edes ajatellut adoptoida uutta kissaa - pikemminkin on ollut koirakuumetta ilmassa, ja olin ajatellut josko mahd. ensi vuonna adoptoisin jonkun pienen koiravanhuksen..

Mutta perjantaina päädyin sitten saamaan ihan kotiin toimitettuna uuden kissan!


Hän tuli Wexfordista, on n. 9-vuotias tyttö, leikattu, ja S & R (jotka toivat kissan uuteen kotiin) kävivät matkan varrella eläinlekurilla, missä kaikki mukana olleet kissat tarkistettiin ja rokotettiin / madotettiin & kirppuhoidettiin (he ottivat itse laumansa jatkoksi yhden kissan, ja yhdelle toiselle oli myös uusi koti valmiina), eli minun pitää käydä vaan 2-3 viikon kuluttua ottamassa kissalle boosterirokotukset..

Odotin heitä alkuperäisen suunnitelman perusteella saapuvaksi illalla, mutta he olivat etuajassa aikataulusta, ja saivat vaihdettua sovitun eläinlekuriajankin aikaisemmaksi, joten lopulta tuli hirmu hoppu kiirehtiä duunista lemmikkikaupan ja LIDLin kautta kotiin - piti hommata hiukan kissatarvikkeita, muonaa, yms..

En ehtinyt edes purkaa ostoskasseja, kun he jo saapuivatkin Midnightin kanssa!

Vaihdettiin kissa heidän lainakopastaan minun koppaani, jossa hän sai olla sen aikaa, kun S ja R olivat täällä (tarjosin kahvit), ja tovin sen jälkeenkin, saadakseen rauhoittua uudessa paikassa, kuunnellen ihan tavallisen elämän ääniä..

Kun sitten avasin kopan oven, jätin sen vaan auki, ja annoin kissan tulla ulos omalla ajallaan.. Hetken kuluttua hän ryntäsikin pienen sohvan taakse piiloon - tietty just se paikka, jota en ollut ehtinyt imuroida, kun aikataulut muuttuivat aiemmin sovituista..

Illan kuluessa, kävi kurkkimassa muutamia kertoja, ihan pölyn ja hämähäkinseittien peitossa, raukka..

Laitoin sinne sohvien väliseen nurkkaan ruokaa, vettä ja vessa-astian, ja ruoka kelpasikin, mutta vessa-asioilla on käynyt eteisessä ja kylppärissä olevissa vessavadeissa, joita Carakin käyttää, eli kukaan ei käytä kahta hienoa kannellista kissavessaa - huoh..

Luin Iltasanomien saitilta juttua 80-luvun suomalaisesta metallityttöbändistä (Santa Lucia), jonka muistin nimeltä, mutten musiikkiaan, niin kuuntelin sitten ohessa olleen biisin (Perse Palaa) - Midnight ilmestyi heti esiin piilostaan, ja pysyi kajarin vierellä koko viiden minuutin ajan.. Hän siis tykkää 80-luvun suomalaisesta metallista! 😂

Mainitsin tuon Facebookissa, ja S kertoi, että Midnightin suosikkibändi on itse asiassa Nightwish.. (Tulee täysin irlantilaisesta kodista..)


"Ai.. Moi.."

Ekana yönään uudessa kodissa, Midnight oli odotetusti aktiivinen, kun sai vihdoin tutustua paikkoihin rauhassa - minä nukuin Caran kanssa yläkerrassa.. Tai yritimme nukkua..

Eka sydäriherätys tuli alle 2h nukkumaanmenosta - hirmu kolina alakerrasta.. Tulin katsomaan, enkä nähnyt mitään erityistä - en kissaakaan.. (Myöhemmin selvitin, että joitakin valokuvakehyksiä oli kaatunut..)

Toinen sydäriherätys tuli juuri kun olin ehtinyt taas nukahtaa.. Neiti oli hypännyt keittiön työtasolle, ja kolistellut astioita - yksi pieni IKEAn kahvikuppi hajosi hiukan, mutta onneksi minulla on niitä kuppeja aika monta..

Lopun yötä kuuntelimmekin sitten melko jatkuvaa valitusvirttä portailta käsin.. Midnight olisi tullut makuuhuoneeseen, mutta Cara sähisi äkäisesti sängystä.. Yritin puoliunessa saada Caraa lopettamaan sähinää, mutta ei loppunut.. Ei loppunut Midnightin laulukaan..

Suurin osa lauantaista menikin sitten nukkuessa, kun neiti oli valvonut koko yön.. On ilmeisesti löytänyt keinon piiloutua ison sohvan sisään, kun en ole nähnyt vilaustakaan, kun olen etsinyt, mutta kuulen toisinaan takaani jotain pieniä ääniä, ja Cara käy välillä sähisemässä sohvalle..

Välillä Midnight on juossut ison sohvan patio-oven puoleisesta päädystä sohvapöydän keittiön puolta pienen sohvan keittiön puoleiselle päädylle, pysähtynyt ottamaan hetkeksi katsekontaktia, ja juossut sitten sinne pienen sohvan taakse piiloon..

Onneksi minulla on nyt heti alkuun vapaa viikonloppu, niin voin olla kissojen kanssa..


"Mama, koska toi lähtee pois?" 😯

****************************************

Puhelimen SD-kortti kupsahti ihan yllättäen, eli menetin ehkä muutaman päivän kuvat (ellei kortinlukija onnistu lukemaan sitä - kunhan löydän sen kortinlukijan jostain..), eikä puhelimen omaan muistiin mahdu oikeastaan mitään, ja koko luuri oireilee muutenkin, eli pakko ostaa pikaisesti uusi luuri..

Uusi puhelin tulee tod.näk. olemaan Xiaomi Mi 9 4G 128GB 6GB RAM Dual-SIM piano black EU, kunhan saan laitettua rahat tilille, että voin ostaa sen edullisemmin netistä..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.