keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Blogipokaali


Valo-blogin Taru viskasi blokaalilla - paljon kiitoksia! ♥

Alla blokaalisäännöt:

1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti, kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnon saajaksi

Nyt täytyy heti alkuun mainita, että tuota viimeistä kohtaa en pysty täyttämään, koska seuraan nykyisin niin harvoja blogeja, mutta teen parhaani..

1. Tässäpä moista naputtelen.. =)

2. Silloin vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, kun blogitus yleistyi, olin itse enempi keskustelufoorumeilla, ja aloin muistaakseni blogittaa vasta vuonna 2004. Eka blogini oli omalle saitilleni asennettu ja itse customoitu blogisofta (Nucleus). Blogitin enimmäkseen englanniksi, mutta mukana oli myös satunnaisia kirjoituksia suomeksi.

Vuonna 2005 törmäsin Vuodatus.nettiin, johon avasin suomenkielisen blogin. Se oli aluksi ihan sivublogi, mutta sittemmin siirryin blogittamaan enimmäkseen sinne. Englanninkielinen blogini muutti jo vuosia sitten Bloggerin puolelle, kun saittini host sotki MySQL-asetukset ja blogini, eikä itselläni ollut aikaa/energiaa syventyä asiaan, joten muutin vaan Bloggerille, jossa nyt siis molemmat blogit.

3. Antaisin vain sellaisen ohjeen, että jos ei ole mitään sanottavaa / näytettävää / jaettavaa, blogin aloittaminen on aika turhaa. Olen vuosien mittaan seurannut satoja blogeja, ja toisinaan törmännyt uusiin blogeihin, joiden ulkoasuun on saatettu panostaa aikaa ja ajatuksia, ja sitten ensimmäisessä kirjoituksessa pohditaan mistä blogiin nyt kirjoittaisi, eikä toista kirjoitusta ole ehkä koskaan edes tullut. Kannattaa ensin miettiä sille blogille jotain sisältöä, vaikka pelkkiä valokuvia arjen varrelta, jos ei muuta keksi, ja kuitenkin haluaa kovasti blogittaa.

4. Valo-blogin jo mainitsinkin, mutta mainitsen nyt uudestaan =)

5. Oma Blokaali-listani jää lyhyeksi;

Valo-blogi saa minultakin blokaalin - ilahduttaa jatkuvasti kauniilla luontokuvilla, yms. =)

Maritalvikki: Shanghaista Miamiin - ja mitä siitä seurasi ... Aloin muistaakseni seurata Marin blogia, kun hän muutti miehensä kanssa Suomesta Kiinaan (tiesin Marin netitse jo Euroviisu-saiteilta), ja sittemmin ovat muuttaneet Floridaan, missä heille on syntynyt lapsikin. Kiinnostavaa seurata arkea paikoissa, joissa itse tulee tuskin edes käytyä koskaan.

Kalastajan vaimo ... Seuraan satunnaisemmin (lähinnä siksi, ettei vaan riitä aikaa kaikkeen ihanaan), mutta suosittelen lämpimästi! Kauniita kuvia, kiinnostavaa arkea ja juhlaa, toisinaan reseptejäkin..

Tulee mieleen myös monia blogittajia, joita seurasin ahkerasti vielä muutama vuosi sitten, ja olen joskus sittemmin käynyt vilkaisemassa mitä heille kuuluu, mutta en nyt jaa blokaalia, kun en varsinaisesti seuraa blogejaan tällä hetkellä.

1 kommentti:

  1. Kiitos kovasti kostosta :D Ja kauniista sanoista. Luontoa tarttiskin taas päästä kuvailemaan :))

    Toi on niin totta, että jos ei ole _mitään sanottavaa tai näytettävää, niin miksi nähdä vaiva ja edes avata blogi. Ei ymmärrä.

    VastaaPoista

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.