maanantai 24. lokakuuta 2016

Koska Vuodatus.net raiskasi bloginsa kirkuvilla mainoksilla...


Aloin blogittaa suomeksi Vuodatus.net-alustalla, maaliskuussa 2005. Ihan aluksi se oli vain sivublogi, mutta sittemmin siitä tuli hyvinkin aktiivinen blogi, jossa viihtyisin mieluusti edelleen, MUTTA...


Vuodatus oli raiskannut isännöimänsä blogit laittamalla tuollaisia kirkuvia mainoksia taustakuviksi - niistä kyllä pääsee eroon, kun kirjautuu saitille, mutta haluan blogini näkyvän kaikille valitsemassani ulkoasussa, riippumatta siitä ovatko he saitin jäseniä / kirjautuneina, vaiko eivät.

Annoin asiasta palautetta ylläpidolle heidän Facebook-sivullaan, mutta he eivät ole parin viime vuoden aikana vastanneet mihinkään, eli heitä ei kiinnosta ollenkaan - paitsi haluavat kuitenkin itselleen lisää mainostuloja, vaikkei huvita edes vastata käyttäjien palautteeseen / kysymyksiin. Ja käyttäjiä saavat siis kiittää kuitenkin niistä mainostuloista..

Todella röyhkeää toimintaa Rohealta (siis Vuodatus.netin omistaja).

Päätin blogittaa tästä lähin kokonaan Bloggerilla.

Tämä uuden blogin ulkoasu tarvitsee vielä hiukan askartelua, mutta laitoin nyt pikaeditointina jokseenkin samanlaiseksi kuin se aiempi vuodatusblogini - siellä toki edelleen blogihistoria, kun eivät ole mahdollistaneet sen siirtämistä muuallekaan.

4 kommenttia:

 1. No hitto. Ei tossa kohtaa bloggaajalle kyllä jää juuri muita vaihtoehtoja kuin nostaa kytkintä...

  Sellanenkin piirre on Vuodatuksella viime aikoina ollut, että syötteenlukijaan on tullut enää pelkät otsikot. Sillä tietysti saadaan lukija katsomaan niitä kirkuvia mainoksia, kun teksti ja kuvat pitää klikata katsomaan varsinaiselle saitille. Hmph.

  Onnea uuteen blogikämppään!

  VastaaPoista
 2. Hei, vastaan tähän samalla viestillä kun Facebookissa Stellalle.

  Käytännössä Rohea on ollut maksupuolella Vuodatus.net:n blogipalvelun tukemisesta viimeisen 4-5 vuotta. Toisin sanoen, Vuodatuksen ns. mainostulot eivät tosiaankaan ole ollut se keskeinen asia, vaan niillä on pyritty saamaan palvelun kulutaso edes lähemmäs nollatasoa. Käytännössä Rohea on siis maksanut koko em.ajan siitä, että palvelu on ollut yleensäkin käytettävissä.

  Joka tapauksessa, nimenomaisissa mainoksissa, kuten sinulle vastasimmekin, on vastoin spesifijä ohjeitamme näytetty liian aggressiivisesti eli liian suuren pinta-alan mainoksia ja siten, että ne ovat satunnaisen silloin tällöin näkymisen sijaan näkyneet aivan liian tiuhasti. Tähän reagoimme välittömästi kuin saimme ensimmäiset ilmoitukset uudesta kampanjasta ja saimme juuri kuittauksen ulkoiselta mainosmyyjältä, että ko. mainokset on pudotettu pois.

  Ikävä, että olet päättynyt muuttamaan ja ymmärrämme toki, että tilanne on harmittanut, mutta toivoisimme siitä huolimatta näissä hieman rauhallisuutta, toisen näkökulman ymmärtämisen yrittämistä sekä myös hieman vähemmän alatyylistä kielenkäyttöä.

  yt

  -Eero / Rohea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta täälläkin, Eero.

   Pidän Vuodatusta edelleen silmällä, josko sinne joskus tulisi taas kehitystä (esim. mahdollisuus postata videoita, mikä oli silloin aiemmassa versiossa), enkä pidä kokonaan pois suljettuna mahdollisuutta, että palaisin vielä joskus blogittamaan sinne.

   Sellaisia pienen aikainvestoinnin mahdollisuuksia olisi mm. kuukausittainen viesti Vuodatuksen Facebook-sivulla (mistä näkisi, että ylläpito on edelleen olemassa..), ja jonkin tason keskustelu käyttäjien kanssa mahd. tulevista muutoksista, esim. poll-muodossa (jos ei ole aikaa seurata kommenttiketjukeskustelua).

   Poista

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.