sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Pikaruokaa kotona - jauhelihamössö


Olen arki-iltaisin seurannut MasterChef Australia -sarjan 8. kautta, ja kuluneella viikolla oli kiire kokata itselleni jotain murkinaa, että ehtisin ajoissa telkkarin ääreen - seuraamaan toisten kokkaamista =D

Tein sitten pikaruokaa seuraavista aineksista;

- paketti naudanjauhelihaa (400-500g, en muista..)
- isohko palsternakka ohuina viipaleina
- iso porkkana ohuina viipaleina
- purkki säilyketomaatteja (yrtti-valkosipuli)
- scallions (sellainen minipurjomainen sipuli, en muista suomeksi)
- oliiviöljy
- merisuola
- mustapippuri
- vesi

Viipaloin aluksi porkkanan ja palsternakan, ohuiksi viipaleiksi. Viskasin ne sitten pannulle, oliiviöljyn kera. Pyörittelin niitä pannulla, ei liian kuumalla lämmöllä, kunnes pehmenivät hiukan, ja kippasin sitten toviksi lautaselle.

Sitten paistoin jauhelihan, ja sotkin siihen ne sipulit, hiukan mustapippuria ja merisuolaa..

Kun jauheliha oli kokonaan ruskeaa, kippasin pannulle purkillisen tomaatteja (koska mukana oli yrttejä ja valkosipulia, ruokaa ei tarvinut muuten sen kummemmin maustaa), ja huuhtelin purkin tilkalla vettä, jonka viskasin myös pannulle.

Kumosin sekaan myös ne esikypsytetyt porkkana- ja palsternakkaviipaleet, sekoitin kaiken huolellisesti, ja annoin hautua alhaisella lämmöllä, kannen alla, toisinaan hiukan sekoitellen.

Tuloksena oli tavallaan jauheliha-vihannespata, mikä oli tosi hyvää - ehdin ajoissa katsomaan sen kokkausohjelmankin, ja hihittelin itselleni, kun olin pikakokannut tyyliin "viskotaan pannulle kaikenlaista", että ehtisin katsoa telkkarista huipputason kokkaamista! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.