sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Adventtikalenterivertailua


Nyt kun on avattu jo neljä luukkua, voi paremmin vertailla adventtikalentereita..

Aloitan suosikistani, eli "kimallekalenterista". Se näkyy olevan saksalainen, ja kauniin kalenterikuvan ja kimalteen lisäksi, luukkujen kuvat istuvat kauniisti paikoilleen, kuten kuvista näkyy.

Linnan tornihuoneessa on lintuhäkki..


Pikkutorpassa on kukkavaasi pöydällä..


Urkuri soittaa pienessä kappelissa..


Tuolla emäntä tekee jouluvalmisteluja - leipoo ehkä pipareita..

Minusta on kaunista, kun luukkujen kuvat sopivat kalenterin isoon kuvaan. Itselläni on jonkin verran vastaavia joulukalenteri-ideoita, esim. yksi valokuviin perustuva..


 Kakkossuosikissani on kauniit ja nostalgiset kuvat, jotka kuitenkin ns. rikkovat kalenterin ison kuvan - tosin tuohon isoon kuvaan ei oikein onnistuisikaan laittaa muunlaisia luukkukuvia.


Yhdessä kuvassa oli punainen kissakin!


Tämä tonttukalenteri olisi soveltunut hienosti sellaisiin kokonaisuutta täydentäviin luukkukuviin - esim. luukku olisi voinut olla paketin kohdalla, ja luukkua avatessa näkisi mitä paketissa on sisällä.. Jossain olisi voinut olla hiirenkolo, ja luukkua avatessa voisi kurkata sisälle hiirien kotiin..

Mutta ei..


Luukkukuvista tulee sellainen fiilis, että niitä on haalittu hiukan sieltä sun täältä. Esim. jänis ja punamulk punatulkku ovat jotenkin samaa tyyliä kuin iso kuva, mutta lumihiutale ja nuo marjat tms. ovat jotenkin clip-art'maisia.. Punatulkku ja marjat puolestaan sopivat värimaailmaltaan isoon kuvaan, mutta jänis ja lumihiutale ovat kovin erilaisia..


Viimeisenä tuo modernimpi kaupunkinäkymä.. Eka kukkanen vaikutti randomilta clip-art-kuvalta, mutta nyt kun olen avannut useamman luukun, vaikuttaisi että luukkukuvatkin ovat saman taiteilijan maalaamia, mutta niiden sijoittelu vaikuttaa olevan ihan satunnaista..


Esim. jouluseppele iltataivaalla..?

Saksalaiskalenteri kyllä voittaa nyt vertailun ihan kevyesti. Siinä on eri muotoisia ja -kokoisia luukkujakin, mikä on paljon mielenkiintoisempaa kuin nuo tavisnelikanttiset. Ja kimallettakin.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.