maanantai 26. joulukuuta 2016

Joulu, sairaaladraamaa, ja suosikkilaulajia kuolee urakalla..


Jouluaattona, saksalaiskalenterista (yllä) ja Martta Wendelinin joulukalenterista (alla) löytyi odotettu Jeesus-lapsiaiheinen kuva..

Kahdessa muussa kalenterissa oli satunnaisen oloinen joulukuva. (Toinen näistä kalentereista tosin yllätti luukulla myös joulupäivälle, mutta silloinkaan ei ollut mitään viitettä syntymäjuhlaan..)


Olin luvannut aattona olla Bray'ssa joskus klo 10 ja 11 välillä - saavuin sitten täsmällisesti klo 10:30! =D

Vein mukanani soodaleipää, kylmäsavulohta, melonia, yms., ja söin aamupalan vasta siellä, kun en kotona ehtinyt.


Pushy lojui sylissäni..


Oli ollut tarkoitus laittaa heti kinkku uuniin, että se ehtisi valmistua, ja ehdittäisiin syödä sitä niin että saisin ajettua kotiin suht. aikaisin illalla, kun olin taas palaamassa seuraavana aamuna Bray'hin.

Läheisten sairaaladraamat jatkuivat, ja D:n veli ilmoitti, että yksi hänen lapsistaan (nuori aikuinen) oli joutunut äkillisen sairastumisen takia sairaalaan, missä nyt joutuu olemaan ainakin viikon, mutta tod.näk. kauemminkin.

Ei sitten lopulta ehditty laittaa kinkkua uuniin kuin vasta joskus puoliltapäivin, ja 8kg lihaa vei aikansa kypsyä, ja kinkun olisi pitänyt antaa vielä vetäytyä rauhassa paistamisen jälkeen, mutta D ei ollut varannut muuta ruokaa illaksi, joten piti sitten vaan leikellä ja popsia testipaloja masut täyteen..

Sain myös jouluaattokuntoilua, kun keksittiin hakea ullakolta vanha ruokapöytä keittiöön apupöydäksi.. Sitä kun ei kokonaisena olisi saanut Stiran läpi, niin kävin irrottamassa jalat, ja syötin sitten pöytäosaa Stiran läpi, niin että D seisoi tikkailla ja otti vastaan. Kesken homman, hänen huono olkansa kuitenkin oli hajota, joten jäin sitten roikottamaan sormenpäilläni sellaista tosi painavaa pöytää, jota en enää siinä vaiheessa voinut nostaa takaisin ullakolle.. D viskasi sitten pyyhkeen ylös, ja onnistuin pujottamaan sen pöydän alapinnassa olleen lenksun läpi, ja pyyhkeen avulla sain laskettua pöydän niin pitkälle, että D sai otettua sen vastaan tuhoamatta olkaansa.

Tuon jälkeen olin ihan hiessä päin, ja jätin D:n keittiöön laittamaan ne jalat takaisin paikoilleen..


Palasin hiukan klo 23 jälkeen kotiin (Bray-bensiksen kautta, missä tankkasin ja ostin seuraavaksi aamuksi pari croissantia, kun D oli manannut ettei ollut muistanut ostaa sellaisia), ja siinä vaiheessa aamun rauhallisempi ilma oli muuttunut todella tuuliseksi, niin että auton pitely omalla kaistalla kävi kuntoilusta sekin..

Laitoin saman tien tekstarin vuokraemännälle (R), kysyen ehtisikö hän toviksi takaovelleen, kun en ollut vielä vienyt heille lahjaansa.

Hän sitten houkutteli minut jouludrinksuille heidän keittiöönsä, missä oli myös heidän (aikuinen) tyttärensä, ja yksi naapurinainen - heillä oli jo pina coladat menossa, ja printtailivat toisilleen ja perheenjäsenilleen joululahjakuponkeja =D

Aloitin siiderillä, jonka jälkeen yritin poistua ruokkimaan kissoja, mutta oli ihan pakko ottaa vielä toinen siideri, ja sitten piti ottaa vielä pina coladakin.. =D (R kuulemma nauttii alkoholipitoisia vain kerran vuodessa - juuri jouluaattoiltana - mutta kompensoi sitten koko vuoden edestä.. Viime vuonna sessio oli jatkunut aamuviiteen, samalla porukalla, ja olivat sitten kokanneet jouluateriaa perheilleen hirmu darrassa, eivätkä kuulemma oikein muista joulupäivästä mitään.. Loistavaa!)

Tarjoilu olisi varmasti pelannut vaikka miten kauan, mutta en uskaltanut ottaa enempää, kun piti aamulla kuitenkin autoilla, ja kissaparatkin odottelivat vielä iltaruokaansa..

Heidän kaikki kolme koiraansa olivat jonkin aikaa siinä keittiössä (ne kaksi isompaa tulivat mukanani pihalta, ja pienempi vanhus oli jo valmiiksi paikalla), ja dobermanni-rakkaani lepuutti päätään sylissäni, eikä olisi millään halunnut palata pihalle, kun R lopulta päätti, että isommat saisivat vielä ulkoilla.. =) Heti isojen koirien poistuttua, pikkuvanhus tuli rapsuteltavakseni, ja joka kerta kun lopetin, tarttuakseni hetkeksi lasiini, koira aktivoitui, että älä nyt vielä lopeta rapsuttamista.. =D

Jossain vaiheessa, R näytti minulle heidän parin olohuoneensa joulukoristelut - alue toistaiseksi koirilta kielletty.. Oli todella kaunis joulukuusi - koristeltu ihan täyteen, ns. amerikkalaisittain, ja vaikken yleensä tykkää vilkkuvaloista, sellaiset hillitysti vilkkuvat, valkoiset valot olivat ihan kivat nekin. Takan reunuksella oli joulupehmoleluja, mm. Elvis-nalle, jonka sai laitettua päälle, niin että se soitti Elvis-musiikkia ja tanssi sen tahtiin........ (REPS..) =D Heillä on siis muuten oikein kaunista, eli ei todellakaan mikään kitsch-tönö, mutta nuo takan reunalla olevat koristeet olivat tuollaista huumorimallistoa..

Olivat välipalan teossa, kun lähdin kotiin, ja kun en millään jaksanut maistaa sormiruokaa (vatsa täynnä kinkkua..), R pakkasi pienen lautasellisen evästä mukaan, jonka voisin mikrottaa aamupalaksi =D


Joulupäivänä oli siis vain yksi kalenteriluukku avattavaksi. Enkeli lenteli tarjottimen kanssa..

(Nukuin muuten todella hyvin, eli ne jouludrinksut tulivat juuri sopivaan saumaan..)


Päätin avata omat lahjani kotona, sen sijaan että olisin kuskannut ne Bray'hin, ja sitten avattuina takaisin.. (Vanhemmilta saadut lahjat ovat jo käytössä, eli tuossa M:lta, ja vuokraemännältä saadut lahjat kauniissa paketeissaan.)


Olikin aivan ihania lahjoja! =D R:lta kissakalenteri, musta kissapaita, vaaleat kissasukat, ja pullo vodkaa =D (Nimim. kohta alkoholisoitunut kissatäti..) ... M:lta Aivan Ihana neulehartiahuivi (jota on suojeltava kissoilta.. olin myös iloinen, etten vienyt lahjoja Bray'hin avattaviksi, kun tuo kaunis neule olisi imaissut heti tupakanhajua itseensä!), huumaavan ihanan tuoksuinen ihonhoitosarja, ja myös herkullisen tuoksuinen kynttilä (ks. alla).. =D


Mikähän on apple crumble suomeksi - omenahyve? Joka tapauksessa, kynttilä tuoksuu sellaiselta, ja imppailen sitä tässä naputellessani.. =)


Lahjojen avaamisen jälkeen, nautin aamupalaksi ne naapurista saadut herkut.. Mini sausage rolls, joissa ei kuitenkaan ollut täytteenä makkaraa, vaan black pudding.. Nam!

Sitten pakkasin taas kassini, ja lähdin Bray'hin joulunviettoon. Ilma oli edelleen puuskittaisen tuulinen, ja autoa sai pidellä, mutta muuten motarilla oli aika autiota, eli matka taittui 33 minuutissa.


Muistaakseni joskus puoliltapäivin kuultiin lento-onnettomuudesta, joka tuhosi suosikkikuoroni, eli Alexandrov Ensemblen =( Järkytti niin, että tuntui kuin olisi ollut iso kivi vatsassa.

Satuin olemaan joulukuussa '97 Suomessa, kun heidän silloinen kokoonpanonsa esiintyi Hartwall Areenalla Leningrad Cowboys'ien kanssa, ja olin tosi onnellinen että pääsin sinne. (Olin missannut sen kuuluisan '93 keikan Senaatintorilla, kun siellä oli jo paljon ennen konserttia niin valtavasti ihmisiä, että päätettiin silloin jättää väliin..) Tuon '97 keikan jälkeen, kuorolaiset myivät käytävillä CD-levyjään, ja ostin kaksi. Ei ollut yhteistä kieltä, mutta hepulla oli hieno univormu ja leveä hymy, ja osasin sentään kiittää venäjäksi (kiitos Imatran mummon, joka opetti minulle lapsena joitakin sanoja venäjää).

Päiviteltiin D:n kanssa onnettomuutta, ja todettiin että vuotta 2016 on vielä jäljellä, joten viikatemies ehtisi vielä kaataa suosikkeja.. (Juu..)


D:n veli kävi jossain vaiheessa pikaisesti, mutta oli menossa sairaalaan (katsomaan potilasta), ja sanoi tulevansa illemmalla takaisin.

En edes muista miten myöhään saatiin kalkkuna uuniin, mutta popsittiin sitä ennen kinkkua, yms. (Ai joo, unohdin mainita, että Bray-naapurikin piipahti aattona, ja toi ne vakituiset jouluherkut - saaden tilalle ne vakituiset jouluherkut.. heh.. Kiitin kirjoista, joita sain hänelta joitakin viikkoja sitten muutaman kassillisen, ja hän sanoi lisää olevan tulossa, kunhan on lukaissut ne itse.)


Kello taisi olla jotain 21, kun lopulta saatiin jouluateriat lautaselle! Oli siis kinkkua ja kalkkunaa, hanhenrasvassa paistettuja uuniperunoita, ruusukaalia, ja stuffing-palleroita (toinen pussillinen stuffingia kalkkunan sisällä), keitettyä ruusukaalia, ja keitettyä selleriä.. Piti olla selleri valkokastikkeessa, mutta maitoa oli aika vähän, eikä oltu varmoja, löytäisikö D:n veli avointa bensistä, josta ostaa maitoa, eli ei tehty valkokastiketta.. Oli hyvää ilmankin, ja D teki kuitenkin kastikkeen kalkkunarasvaan..


Tuon piti olla eka kierros, mutta toinen kierros jäi lopulta syömättä, kun D:n veli palasi (ja toi maitoakin), ja lähti vasta joskus keskiyön tienoilla. Meillä jäi Zoolander 2:kin kesken, kunnes J oli lähtenyt, ja saatettiin jatkaa elokuvan katsomista.

Tosin, sikäli tuo katko oli mukava, että sain vihdoin kuunneltua joulumusiikkisuosikkejani! Laitoin ne siis soimaan siinä keskustelun taustalla, ja oli ihan kiva tunnelma.


Pudding kermavaahdolla..


J sitten viskasi joskus yhden jälkeen tekstarin, että uutiset päälle, ja katsottiin epäuskoisina uutisista, että myös George Michael oli kuollut.. =(

Josko nyt jo riittäisi vuodelle 2016?

En aikoinaan tykännyt Wham'ista, kun olivat liian siirappisia minun makuuni (joskin sittemmin olen alkanut tykätä heidänkin hiteistään, nostalgiasyistä). George Michaelin Faith-albumista asti, olen kuitenkin pitänyt hänestä sooloartistina.

Saavuin kotiin vasta klo 3:30 aamuyöllä, ja päätin saman tien blogittaa joulun, ennenkuin unohdan vielä enemmän kuin varmaan jo unohdin..

En edes ehtinyt tavata kaikkia lahjottavia, kun soiteltiin Bray'ssa (sri lankalaisen) R:n kanssa eestaas, ja oli tarkoitus tavata kirkon edustalla, mutta ei sitten ehditty, kun he olivat myöhässä ja olivat hakeneet parkkipaikkaa - R:llakin on nykyisin auto! =D Sovittiin, että koitetaan tavata ja vaihtaa joululahjat, kun menen seuraavan kerran Bray'hin.

Nyt ajattelin harjoittaa kotona kevyttä alkoholismia muutaman päivän ajan! =D En voinut ottaa joulunvieton parissa mitään, kun oli aina ajettava kotiin, mutta keittiön nurkassa on pieni offie, jota pitäisi nyt hiukan keventää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.