lauantai 24. joulukuuta 2016

Rästikuvat blogiin, ennen joulukuvia


Blogitan nyt melkein viikon kuvat kerralla..


Viime sunnuntain kaunis iltapäivätaivas..


Ruisleipävoikkoja ja teetä - moni on kommentoinut kaunista teekannua! Se on valkoinen Kilta-sarjan teekannu, eli varhaisempaa Teema-sarjaa.. Nykyisessä valikoimassa on rumempi teekannu.. Minulla on myös hiukan pienempi, tummanvihreä, joka on kooltaan sellainen kuin tuosta valkoisesta kannusta olisi leikattu vyötärön kohdalta yläosa pois..

Toisessa kuvassa kanaa, salaattia ja valkosipulimajoneesia..


Humans -sarjan toinen kausi päättyi.. Oli kiinnostavaa seurata sekä tuota että WestWorld -sarjaa samanaikaisesti, kun molemmissa oli jokseenkin sama teema, mutta hyvin eri tavalla toteutettuna.

Toisessa kuvassa juustoa, hilloa, ja teetä..


Ashbournen LIDLissa oli ihana "kakkakaiutin", joka kuitenkin jäi sinne, mutta otin kuvan muistoksi =D

Oli pakko ottaa kuva myös laatupysäköinnistä (osittain) viereisessä ruudussa..


Haen yleensä LIDLista kuplavedet, kun siellä on halvempaa. 2L pullo maksaa 49c, kun esim. SuperValussa halvin 2L kuplavesi (=kaupan oma merkki) maksaa 75c.

Ostin itselleni joululahjaksi akustisen kitaran! Olin hiplannut sellaista aiempinakin vuosina, ja katunut etten ollut hankkinut. Oma vanha kitarani on edelleen Suomessa, eli en ole vuosikausiin koskenutkaan kitaraan. Tämä on metallikielinen, ja ihan kiva, vaikka se vanha kitarani on toki parempi.

Ostin myös pari alkoholistikokoista viiniä, joista ekan nautin juustojen seurana.. Toinen odottelee joulun jälkeistä aikaa, kun voin pysyä kotona, eikä tarvitse autoilla..


En tiedä, onko tuo joku jouluherkku, kun en ollut aiemmin nähnyt, mutta lohi-parsa-pizza oli ihanaa =D


Kaula voisi olla hitusen leveämpi, mutta parempi tuokin kuin ei mitään..


Ennenkuin paketoin traktoritarrakirjan (lahja jo annettu ja avattu), piti ottaa kuva roisihkosta sokkelotraktorista! =D Ei siis ihan ekana tule mieleen traktori..

LIDLista löytyi myös tossut, joita olen kaivannut, kun lattia on toisinaan niin hyisen kylmä, että tuplavillasukillakin palelee jalat. Nuo ovat miesten tossut, kun LIDL myy naisten jalkineita vain pienijalkaisille. (Mulla oli aikoinaan Dunnesin kivat tossut, mutta erehdyin kerran laittamaan yhtä jalkavoidetta, joka jotenkin reagoi niiden tossujen kanssa, niin että haisivat sen jälkeen kuin helteessä lojunut ruumis.. Piti viskata roskiin..)


Tiistaina olin siis menossa heti aamusta Naasin liepeille, ja toki juuri sinä aamuna oli talvisen huurteista..

Onneksi tiet eivät kuitenkaan olleet jäässä, eli sain vaan nauttia postikorttimaisemista! =D Ihan uskomattoman kaunista, kun kaikki oli huurteessa, ja paikoittain oli kevyttä usvaakin..


M leipoi joulutorttuja - oli ihan oikeaa suomalaista torttuhilloakin, nam..


Popsittiin myös pizzaa, ja harjoitettiin molemminpuolista joululahjontaa =)


Sain herkkuja mukaankin! =D Joulutortut menivät jo seuraavana päivänä, mutta noita pienempiä on vielä muutama.. Mmmmm..

Sohvapöytä alkaa olla täynnä metallirasioita.. =)


Tonttuilin taas, kun oli likainen tukka =D


Kuvasin guatemalalaisia worry dolls'ejani - en tiedä onko niille joku virallinen suomennos, mutta kutsutaan nyt vaikka huolinukeiksi. Pussissa on siis kuusi nukkea (yksi kuvattu erikseen, kun oli unohtunut pussin pohjalle), joille kerrotaan huolet, yksi kullekin. En ole testannut, ovat vaan suloisia =)

Tuo erikseen kuvattu oikeastaan näyttää hiukan Hitleriltä..


Keskiviikkona paahtoleivät alkoivat olla jo sen ikäisiä, että leikkasin varmuuden vuoksi "kuoret" pois ennen paahtamista, kun olisivat saattaneet jo olla homeessa..

Sää oli sateinen..


Sain vielä yhden joulukortin =)


Christmas Food -kanavalta tuli monta jaksoa Hestonin ohjelmia peräkkäin. Ehkä suosikkikokkini, kun hän on sellainen hullu tiedemies =) Olisi ihanaa joskus kokea hänen tekemäänsä ruokaa - se kun on usein muutakin kuin "vain" syömistä.


Kokkausohjelmien jälkeen sitten pakaste-pizzaa, pussikeittoa, yms.. =D


 Mulla on kaksi isoa sohvaa, ja vain kaksi kissaa, mutta voivat silti jättää Mamalle vain pienen sohvannurkan..


Harmittelin torstaina, ettei ollut aikaa vegetoida koko päivää sohvalla, kun olisi tullut n. miljoona jaksoa Murdoch Mysteries -sarjaa, jota en ole ehtinyt katsoa aikoihin..


Ruisleipävoikkoja ja teetä.. Toisessa kuvassa pieniä piparipaloja, jotka olivat hajonneet isommista - siirsin ne ehjät ja melkein ehjät piparit metallirasiaan..


Little Mamin pennut ovat jo itsenäisempiä, ja suunnilleen emonsa kokoisia..


Ruisleipää (sormivoikoiksi leikattuna), feta-juustoa, salaattia, ja paistettua muikkua tomaattikastikkeessa.. Nam..

Toisessa kuvassa chips ja majoneesi.. Juttelin uk:n kanssa puhelimessa, treeniensä jälkeen, ja hän pysähtyi matkalla hakemaan pikaruokaa.. Teki sitten sen verran mieli chipseja, että tein puhelun jälkeen - vaikka piti ensin vaihtaa keittimen öljy, putsata keitin, yms.!


Aatonaattoaamuna oli tarkoitus mennä lähikauppaan rohmuamaan kissanruokaa yms., mutta aamulla oli aivan järkyttävä sää.. Barbara-myrsky.. Vettä tuli kuin useamman Esterin ripulit, ja talon taakse muodostui pieni järven alku.. Samalla oli hirmu puuskittainen tuuli, joten nukuin pitkään, kun ei siinä ilmassa olisi voinut mitään ruokaostoksia tehdä - kaikki olisi kastunut matkalla autolle..

Onneksi se laantui sittemmin, ja pääsin iltapäivällä kauppaan..


Kaupasta palatessa teki mieli hedelmiä, joten popsin appelsiinin ja neljänneksen melonista..

Olisin ihan unohtanut tehdä neilikka-appelsiineja, ellei kaupassa olisi ollut tarjouksessa appelsiineja =D Kahdella eurolla sai kahdeksan ihanan makeaa appelsiinia, ja meloneja sai kaksi kahdella eurolla..


Nämä ovat niin joulun tuoksuisia..


Trifle on jouluherkku, joka ei sovellu diabeetikolle, eli popsin sellaisen yhden hengen annoksen kotona. (Ts. ei se varsinaisesti ole jouluherkku, vaan sitä saa ympäri vuoden, mutta se on kuitenkin herkku, jota monilla on aina jouluna..)

Nyt nukkumaan, kun menen aamulla Bray'hin kinkunpaistopuuhiin.. Kalkkuna paistetaan sitten vasta jouluna..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti näkyy blogissa vasta, kun se on hyväksytty. Tarkoituksena on välttää spam-kommenttien päätyminen blogiin.